Сјеверни ток 2 није заустављен, одложена је његова сертификација

23.02.2022. 21:20
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Сјеверни ток 2 није у потпуности заустављен, него је одложена његова сертификација, изјавио је Михаел Хармс, извршни директор Источног комитета њемачке привреде, удружења које обједињује њемачке привреднике у Источној Европи и на постсовјетском простору.

- Вјерујем да је њемачка влада поступила веома мудро... није дуго чекала да Американци уведу такозване секундарне санкције, јер би нам то било још теже. И друго, ово није коначно затварање гасовода, ово је одлагање процеса сертификације - рекао је Хармс за ХР-Инфо.

Према његовим ријечима, искључивање Русије из међународног међубанкарског система за пренос информација и плаћања СВИФТ био би врло радикалан корак, због чега њемачки бизнис чини све што може да се то не догоди.

- Надамо се да политички развој ситуације неће бити такав, иако би санкције против великих руских банака, о којима се такође стално разговара, имале исти ефекат - рекао је Хармс.

Он је истакао да њемачка спољна трговина „мора да се финансира, новчани токови се не смију заустављати, а акредитиви и гаранције морају бити издати“.

- Све ово захтјева снажан финансијски систем, па би такве финансијске санкције биле посљедња мјера којој би требало прибјегавати - додао је Хармс.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    16h 46m
    10
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    23h 27m
    13
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    3h 50m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    15h 34m
    0
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    14h 1m
    0