Скијашима немогућ прилаз скијалишту због неочишћеног пута

23.12.2021. 09:11
0
ИЗВОР: nezavisne.com

С првим сњежним падавинама почело је с радом мало скијалиште Злодо у мјесту Поникве, надомак Чајнича, но само неколико дана касније нашли су се у проблему јер због снијега који није очишћен посјетиоци не могу прићи скијалишту, жале се из НВО "Ми волимо Чајниче".

Они су се, како кажу, жалили општини, али су добили одговор да општина није надлежна за то, односно да је за путне правце Поникве и Заборак надлежно Шумско газдинство "Вучевица" из Чајнича.

"Мислили смо да ће пут бити очишћен, али ништа од тога. Питали смо надлежне у овој општини у чему је проблем, а начелник нам је казао да Шумарство треба да чисти путне правце Поникве и Заборак. Питали смо и у Шумарству, они кажу да то неће чистити и да је то нечија друга обавеза", навели су чланови НВО "Ми волимо Чајниче".

Горан Караџић, начелник општине Чајниче, истиче за "Независне" да се путеви редовно чисте, али да се можда десило да тај дан није очишћено.

- Код нас је велики снијег, а Шумско газдинство Чајниче је задужено за ту дионицу. Можда се десило да нису стигли чистити неко вријеме, али углавном су путеви чисти, бар колико ја имам информације - рекао је Караџић.

Како каже, оштина има уговор с фирмом "Романијапутеви", која је на тендеру изабрана да одржава путеве, те истиче да они врло озбиљно приступају послу.   

С друге стране, Марко Мићевић, директор ШГ "Вучевица" Чајниче, каже да је за чишћење снијега надлежна фирма која је одабрана путем тендера, те да је то пут који одржава општина.     

- Када имамо потребу за производњом, користимо нашу механизацију која чисти оно што нама треба, а одржавање јавних путева у општини Чајнице у надлежности је општине - рекао је Мићевић за "Независне".

Подсјећамо, чланови НВО "Ми волимо Чајниче" су почетком децембра покренули ски-лиф, а тада су надлежни очистили прилаз до скијалишта.     

Жеља им је била да у ово мало мјесто привуку туристе, који би могли скијати по веома повољним цијенама. Тада су казали да је ова стаза дуга 250 метара, те да је идеална за почетнике. Како су навели, ово скијалиште су прошле сезоне због повољних цијена и близине викендом посјећивали гости из Фоче.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО) Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 0m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 57m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 11m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 19m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 33m
    3