Skijašima nemoguć prilaz skijalištu zbog neočišćenog puta

23.12.2021. 09:11
0
IZVOR: nezavisne.com

S prvim snježnim padavinama počelo je s radom malo skijalište Zlodo u mjestu Ponikve, nadomak Čajniča, no samo nekoliko dana kasnije našli su se u problemu jer zbog snijega koji nije očišćen posjetioci ne mogu prići skijalištu, žale se iz NVO "Mi volimo Čajniče".

Oni su se, kako kažu, žalili opštini, ali su dobili odgovor da opština nije nadležna za to, odnosno da je za putne pravce Ponikve i Zaborak nadležno Šumsko gazdinstvo "Vučevica" iz Čajniča.

"Mislili smo da će put biti očišćen, ali ništa od toga. Pitali smo nadležne u ovoj opštini u čemu je problem, a načelnik nam je kazao da Šumarstvo treba da čisti putne pravce Ponikve i Zaborak. Pitali smo i u Šumarstvu, oni kažu da to neće čistiti i da je to nečija druga obaveza", naveli su članovi NVO "Mi volimo Čajniče".

Goran Karadžić, načelnik opštine Čajniče, ističe za "Nezavisne" da se putevi redovno čiste, ali da se možda desilo da taj dan nije očišćeno.

- Kod nas je veliki snijeg, a Šumsko gazdinstvo Čajniče je zaduženo za tu dionicu. Možda se desilo da nisu stigli čistiti neko vrijeme, ali uglavnom su putevi čisti, bar koliko ja imam informacije - rekao je Karadžić.

Kako kaže, oština ima ugovor s firmom "Romanijaputevi", koja je na tenderu izabrana da održava puteve, te ističe da oni vrlo ozbiljno pristupaju poslu.   

S druge strane, Marko Mićević, direktor ŠG "Vučevica" Čajniče, kaže da je za čišćenje snijega nadležna firma koja je odabrana putem tendera, te da je to put koji održava opština.     

- Kada imamo potrebu za proizvodnjom, koristimo našu mehanizaciju koja čisti ono što nama treba, a održavanje javnih puteva u opštini Čajnice u nadležnosti je opštine - rekao je Mićević za "Nezavisne".

Podsjećamo, članovi NVO "Mi volimo Čajniče" su početkom decembra pokrenuli ski-lif, a tada su nadležni očistili prilaz do skijališta.     

Želja im je bila da u ovo malo mjesto privuku turiste, koji bi mogli skijati po veoma povoljnim cijenama. Tada su kazali da je ova staza duga 250 metara, te da je idealna za početnike. Kako su naveli, ovo skijalište su prošle sezone zbog povoljnih cijena i blizine vikendom posjećivali gosti iz Foče.

Komentari 0
Povezane vijesti
Snijeg ponovo zabijelio BiH Snijeg ponovo zabijelio BiH
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Na širem području Romanije zabijelio snijeg Na širem području Romanije zabijelio snijeg
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    15h 44m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 40m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    14h 44m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    11h 37m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    13h 34m
    0