Шкипина предсједник СО Пале, Вукашиновић замјеник

05.01.2021. 12:23
2
ИЗВОР: Катера

Нови предсједник Скупштине општине Пале у наредне четири године биће Дамјан Шкипина из СНСД-а, док ће његов замјеник бити Милош Вукашиновић из СПС-а.

Шкипина ће тако на тој позицији замијенити Синишу Ласицу из НДП-а, који је функцију предсједника Скупштине обављао три године. Вукашиновић ће на мјесту замјеника предсједника СО наслиједити Млађена Ћеремиџића, такође из НДП-а.

На данашњој сједници је за в.д. секретара СО Пале поново именована Јелена Зликовац, као и начелници одјељења за општу управу Горица Рајић, привреду и друштвене дјелатности Игор Иконић, просторно уређење и стамбено-комуналне послове Миле Боровина и одјељења за финансије Новка Вујичић.

Шкипина је у обраћању честитао новом одборничком саставу нови мандат и пожелио им пуно среће у наредне четири године.

- Захвалан сам свима који су ми указали своје повјерење, трудићу се и уважаваћу све приједлоге одборника из које год политичке партије буду долазили и нећу правити разлику због тога - поручио је Шкипина.

Он је додао да ће радити у корист свих грађана и да ће као предсједник покушати да пронађе рјешење за сваки проблем на који му суграђани укажу.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је новоизабраним функционерима СО Пале на мандатима, као и новим одборницима у скупштинском сазиву.

Југовић је истакао да је данас потврђена и скупштинска већина предвођена одборницима СНСД-а, ДЕМОС-а, СПС-а, НДП-а и УС-а.

- Од одборника се очекује квалитетан рад у наредне четири године и надамо се да ће се њихова младост и енергија опредијелити за добробит циљева и идеја које треба реализовати - каже Југовић.

Југовић је истакао да ће подржати све идеје и опозиције, а које буду у интересу општине и грађана Пала.

Скупштинску већину у СО Пале чиниће коалиција састављена од седам одборника СНСД-а, четири одборника ДЕМОС-а, два одборника СПС-а и по једног одборника из Уједињене Српске и НДП-а.

Опозицију у СО Пале чиниће по четири одборника СДС-а и ДНС-а, те два одборника ПДП-а.

На данашњој сједници за директора Културно-спортског центра, а на основу судског рјешења поново је именован Марко Сикима из СДС-а, који ће ову функцију обављати до краја мандата.

Сикима је рекао да га одлука о поновном именовању Скупштине није изненадила.

- Ово је моје треће поновно именовање на мјесто директора СКЦ "Пале" и ова одлука ме уопште није изненадила. Мој мандат законски истиче у мају ове године - каже Сикима.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    KARAKTERI 08.01.2021. 09:29
    Супер, запослени у Општини више не морају размишљати гдје ће купити цигарете, да ли су их заборавили понијети. Само се јаве Замјенику.
  • Generic placeholder image
    KARAKTERI 06.01.2021. 20:32
    Хоће ли Вукашиновић отворити трафику у згради општине?
Повезане вијести
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    11h 8m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    11h 52m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    15h 57m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    16h 1m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 28m
    0