Школа стицања основних вјештина боравка у природи – атракција међу основцима

06.06.2024. 14:25
0
ИЗВОР: katera.news

Спортско-рекреативни центар Источна Илиџа креирао је програм обуке из области планинарства, екологије и познавања природе за ученике основних школа са подручја Источне Илиџе.

Како су навели из општине Источна Илиџа, овај програм је одобрило Министарство просвјете и културе Републике Српске, те подржале основне школе са подручја Источне Илиџе.

- На самом почетку провођења програма планинар Миодраг Станић из СРЦ Источна Илиџа одржао је низ предавања током којих су ученици стекли теоретска знања из наведених области. Након завршене теоретске обуке током протекла два мјесеца су организоване прве активности у природи, а ученици из основних школа “Петар Петровић Његош” и “Јован Дучић” посјетили су Црвене стијене на Романији, манастир Соколица на Сокоцу, Јахорину и Волујак - поручили су из општине Источна Илиџа.

 • Слика
 • Слика

Фото: Општина Источна Илиџа

Како додају, у току распуста такође ће бити организоване планинарске туре за ученике ових основних школа, а неке од сљедећих дестинација у наредном периоду биће Новакова пећина и Трновачко језеро.

Коментари 0
Повезане вијести
Општина Источна Илиџа – идеално мјесто за остваривање инвестиционих планова Општина Источна Илиџа – идеално мјесто за остваривање инвестиционих планова
Општина Источна Илиџа додијелила студентске стипендије Општина Источна Илиџа додијелила студентске стипендије
Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“ Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  4h 52m
  3
 • Пуњене тиквице
  4h 25m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  17h 45m
  1
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  20h 15m
  0
 • Инспекција затворила два базена
  16h 16m
  0