Škola sticanja osnovnih vještina boravka u prirodi – atrakcija među osnovcima

06.06.2024. 14:25
0
IZVOR: katera.news

Sportsko-rekreativni centar Istočna Ilidža kreirao je program obuke iz oblasti planinarstva, ekologije i poznavanja prirode za učenike osnovnih škola sa područja Istočne Ilidže.

Kako su naveli iz opštine Istočna Ilidža, ovaj program je odobrilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, te podržale osnovne škole sa područja Istočne Ilidže.

- Na samom početku provođenja programa planinar Miodrag Stanić iz SRC Istočna Ilidža održao je niz predavanja tokom kojih su učenici stekli teoretska znanja iz navedenih oblasti. Nakon završene teoretske obuke tokom protekla dva mjeseca su organizovane prve aktivnosti u prirodi, a učenici iz osnovnih škola “Petar Petrović Njegoš” i “Jovan Dučić” posjetili su Crvene stijene na Romaniji, manastir Sokolica na Sokocu, Jahorinu i Volujak - poručili su iz opštine Istočna Ilidža.

  • Slika
  • Slika

Foto: Opština Istočna Ilidža

Kako dodaju, u toku raspusta takođe će biti organizovane planinarske ture za učenike ovih osnovnih škola, a neke od sljedećih destinacija u narednom periodu biće Novakova pećina i Trnovačko jezero.

Komentari 0
Povezane vijesti
Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova
Opština Istočna Ilidža dodijelila studentske stipendije Opština Istočna Ilidža dodijelila studentske stipendije
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Najčitanije
  • Sjećanje na ubijene civile u selu Presjenica
    13h 9m
    8
  • Održan sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja – Nagomilane probleme hitno rješavati!
    14h 55m
    1
  • Građani iseljavaju, Dodik bi da im "mijenja svijest"
    13h 17m
    0
  • Sutra Ivanjdan
    13h 1m
    0
  • Veliki ulov carinika na prelazu Stara Gradiška: I oni ostali u šoku
    4h 56m
    0