Соколац: У обданишту нема заражених вирусом корона

18.09.2020. 16:58
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

У Установи за предшколско васпитање и образовање "Соколац" од почетка нове школске 2020/2021. године рад се успјешно реализује и поред отежаних услова због ситуације изазване вирусом Ковид 19.

Према ријечима директора ове установе Биљане Косорић боравак дјеце се одвија уредно уз поштовање превентивних мјера препоручених од Института за јавно здравство Републике Српске, Министарства здравља и социјалне заштите РС, ресорног министарства и до сада није регистрован ниједан случај заразе дјеце овим вирусом, али ни запослених.

– Дјеци се и даље мјери температура при уласку у школу, врши се дезинфекција руку, обуће, просторија, радних површина и играчака свакодневно, попуњава се тријажни образац, док су радници обавезни да константно носе маске у току рада и боравка у вртићу са дјецом. Родитељи такође, морају носити маске приликом довођења малишана и задржавати се само толико колико је потребно за обавезе око дјетета – појаснила је Косорић.

У току је израда годишњег плана рада обданишта, а за почетак октобра најављено је обиљежавање „Недјеље дјетета“.

– Од ресорног министарства смо добили сагласност да се манифестација „Недјеља дјетета“ организује од 5. до 11. октобра под слоганом „Здраво тијело, ведар дух“. Планирали смо да се одржи традиционални јесењи карневал, јер су и дјеца, а и одрасли пожељели да изађу на улицу, прошетају и жељни су манифестација и дешавања за које смо ове године сви били ускраћени – додала је директор обданишта.

У Установи за предшколско васпитање и образовање "Соколац" тренутно борави 120 дјеце, распоређених у шест васпитно – образовних група. Дозвољени број дјеце у групи је 20, а уколико дође до побољшања епидемиолошке ситуације, тај број ће постепено бити повећаван.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 36m
    0
  • Крађа у Палама
    15h 54m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 21m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 9m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 30m
    0