Sokolac: U obdaništu nema zaraženih virusom korona

18.09.2020. 16:58
0
IZVOR: opstinasokolac.net

U Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Sokolac" od početka nove školske 2020/2021. godine rad se uspješno realizuje i pored otežanih uslova zbog situacije izazvane virusom Kovid 19.

Prema riječima direktora ove ustanove Biljane Kosorić boravak djece se odvija uredno uz poštovanje preventivnih mjera preporučenih od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, resornog ministarstva i do sada nije registrovan nijedan slučaj zaraze djece ovim virusom, ali ni zaposlenih.

– Djeci se i dalje mjeri temperatura pri ulasku u školu, vrši se dezinfekcija ruku, obuće, prostorija, radnih površina i igračaka svakodnevno, popunjava se trijažni obrazac, dok su radnici obavezni da konstantno nose maske u toku rada i boravka u vrtiću sa djecom. Roditelji takođe, moraju nositi maske prilikom dovođenja mališana i zadržavati se samo toliko koliko je potrebno za obaveze oko djeteta – pojasnila je Kosorić.

U toku je izrada godišnjeg plana rada obdaništa, a za početak oktobra najavljeno je obilježavanje „Nedjelje djeteta“.

– Od resornog ministarstva smo dobili saglasnost da se manifestacija „Nedjelja djeteta“ organizuje od 5. do 11. oktobra pod sloganom „Zdravo tijelo, vedar duh“. Planirali smo da se održi tradicionalni jesenji karneval, jer su i djeca, a i odrasli poželjeli da izađu na ulicu, prošetaju i željni su manifestacija i dešavanja za koje smo ove godine svi bili uskraćeni – dodala je direktor obdaništa.

U Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Sokolac" trenutno boravi 120 djece, raspoređenih u šest vaspitno – obrazovnih grupa. Dozvoljeni broj djece u grupi je 20, a ukoliko dođe do poboljšanja epidemiološke situacije, taj broj će postepeno biti povećavan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 47m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    1h 11m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    22h 4m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    15h 55m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    1h 5m
    0