Данас смотра српског фолклора у Источној Илиџи

24.08.2024. 10:48
0
ИЗВОР: katera.news

Српско културно-умјетничко друштво „Бошко Вујадин“, поводом прославе тридесет година свог постојања, организује смотру српског фолклора данас и сутра. 

На Шеталишту др Миодраг Лазић у Источној Илиџи данас од 19.00 часова наступаће КУД „Опленац“ из Тополе, КУД „Голија“ из Новог Пазара, КУД „Ново Брдо“ из Шилова, КУД „Братство“ и КУД „Бошко Вујадин“ из Источне Илиџе.

Посјетиоце очекује и промоција и дегустација домаће ракије „Царица“ из Касиндола.

Сутра ће, у Спортском центру у Касиндолу бити одржан концерт Оље Карлеуше и Дарка Филиповића, а улаз је бесплатан за све посјетиоце.

- СКУД „Бошко Вујадин“ је основано 1994. године у Касиндолу, у тадашњој Српској Илиџи, данас Источној Илиџи. У вријеме оснивања било је једина установа која се бавила културом и програмом за младе на нашем простору. Друштво данас броји око 130 чланова у три узрасне групе, а ту је још и оркестар и ткалачка секција. СКУД “Бошко Вујадин” његује традицију српског народа како Босне и Херцеговине тако и свих република бивше Југославије – наводи се на званичној страници СКУД-а.

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО) У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО)
Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО) Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО)
Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источној Илиџи Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источн...
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 6m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 48m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 16m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 37m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 46m
    0