Скуп подршке Русији у Београду (ВИДЕО)

04.03.2022. 19:25
2
ИЗВОР: sputniknews.com

Нови скуп подршке Русији у Београду одржан је испред Споменика цару Николају II Романову, у Улици краља Милана, а окупљени су се потом упутили ка Амбасади Русије.

На скупу, којем присуствују и чланови мото-клуба „Ноћни вукови“, окупило се више од хиљаду људи. Вијоре се српске и руске заставе, уз покличе: „Србија, Русија!“.

Чуле су се и химне Русије и Србије, а окупљени скандирају: „Србин и Рус, браћа заувек!“, „Косово је срце Србије“, „Русијо, ми те волимо“ и „Ура!“.

Носе фотографије руског предсједника Владимира Путина и симбол „Z“, попут оног на борбеним возилима руске војске.

Тања Илић, пензионерка, која је дошла да подржи Путина и цијели руски народ, рекла је да је за скуп чула само на Спутњику.

- Послије чланка о ауто-колони упорно сам пратила да бих видјела да ли ће скуп бити организован. Обрадовала сам се када сам сазнала да ће бити, а и да нико није дошао, рекла сам: "Ја ћу доћи лично да донесем цвијет руском цару" - изјавила је она за Спутњик.

Ивана и Дарко Ђокић дошли су с дјецом да подрже Русију и, како су истакли, уче дјецу како треба.

- Вјечито су нам неке уцјене за вратом, а неко ко нас не уцјењује и ко нам је увијек био пријатељ и брат — то је Русија. Овај споменик је доказ томе. Жао ми је и Украјинаца, изманипулисани дио становништва и руководство допустили су да се НАТО преигра, да доноси те системе с брзим дјеловањем близу граница Русије. Жао ми је свих жртава, посебно невиних, као и оних у Донбасу. Све их треба поменути, не само селективно - казали су за Спутњик Ђокићи.

На путу ка Амбасади Русије, учесници скупа су застали код Амбасаде Бјелорусије и скандирали: „Белорусија“, „Лукашенко“, „Извините ви за санкције“, као и „Срби, Руси, Белоруси“.

Прилазећи Амбасади Русије, окупљени су певали „Каћушу“, уз повике „Живео Путин. Живео Лукашенко“ и „Прича се, прича, Руси долазе“.

Видео: Васељенска телевизија

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Srpcici 05.03.2022. 15:20
    Jos nas ima ima!!
  • Generic placeholder image
    Srboljub 05.03.2022. 04:28
    Još nas ima
Повезане вијести
Даном сјећања на жртве масовних убистава проглашени 3. и 4. мај Даном сјећања на жртве масовних убистава проглашени 3. и 4. мај
Дјечак пао кроз прозор основне школе Дјечак пао кроз прозор основне школе
Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 58m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 53m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 58m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 47m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 56m
    3