Skup podrške Rusiji u Beogradu (VIDEO)

04.03.2022. 19:25
2
IZVOR: sputniknews.com

Novi skup podrške Rusiji u Beogradu održan je ispred Spomenika caru Nikolaju II Romanovu, u Ulici kralja Milana, a okupljeni su se potom uputili ka Ambasadi Rusije.

Na skupu, kojem prisustvuju i članovi moto-kluba „Noćni vukovi“, okupilo se više od hiljadu ljudi. Vijore se srpske i ruske zastave, uz pokliče: „Srbija, Rusija!“.

Čule su se i himne Rusije i Srbije, a okupljeni skandiraju: „Srbin i Rus, braća zauvek!“, „Kosovo je srce Srbije“, „Rusijo, mi te volimo“ i „Ura!“.

Nose fotografije ruskog predsjednika Vladimira Putina i simbol „Z“, poput onog na borbenim vozilima ruske vojske.

Tanja Ilić, penzionerka, koja je došla da podrži Putina i cijeli ruski narod, rekla je da je za skup čula samo na Sputnjiku.

- Poslije članka o auto-koloni uporno sam pratila da bih vidjela da li će skup biti organizovan. Obradovala sam se kada sam saznala da će biti, a i da niko nije došao, rekla sam: "Ja ću doći lično da donesem cvijet ruskom caru" - izjavila je ona za Sputnjik.

Ivana i Darko Đokić došli su s djecom da podrže Rusiju i, kako su istakli, uče djecu kako treba.

- Vječito su nam neke ucjene za vratom, a neko ko nas ne ucjenjuje i ko nam je uvijek bio prijatelj i brat — to je Rusija. Ovaj spomenik je dokaz tome. Žao mi je i Ukrajinaca, izmanipulisani dio stanovništva i rukovodstvo dopustili su da se NATO preigra, da donosi te sisteme s brzim djelovanjem blizu granica Rusije. Žao mi je svih žrtava, posebno nevinih, kao i onih u Donbasu. Sve ih treba pomenuti, ne samo selektivno - kazali su za Sputnjik Đokići.

Na putu ka Ambasadi Rusije, učesnici skupa su zastali kod Ambasade Bjelorusije i skandirali: „Belorusija“, „Lukašenko“, „Izvinite vi za sankcije“, kao i „Srbi, Rusi, Belorusi“.

Prilazeći Ambasadi Rusije, okupljeni su pevali „Kaćušu“, uz povike „Živeo Putin. Živeo Lukašenko“ i „Priča se, priča, Rusi dolaze“.

Video: Vaseljenska televizija

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Srpcici 05.03.2022. 15:20
    Jos nas ima ima!!
  • Generic placeholder image
    Srboljub 05.03.2022. 04:28
    Još nas ima
Povezane vijesti
Evropa se divi mladoj Srpkinji – „Zvijezda u usponu“ Evropa se divi mladoj Srpkinji – „Zvijezda u usponu“
Danom sjećanja na žrtve masovnih ubistava proglašeni 3. i 4. maj Danom sjećanja na žrtve masovnih ubistava proglašeni 3. i 4. maj
Dječak pao kroz prozor osnovne škole Dječak pao kroz prozor osnovne škole
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 10m
    0
  • Slani mafini
    13h 31m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 26m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 20m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 49m
    0