Скупштина града Источно Сарајево: Неопходно даље улагање у инфраструктуру

27.02.2020. 14:19
0
ИЗВОР: Катера

На данашњој 27. редовној сједници Скупштине града Источно Сарајево усвојен је низ тачака дневног реда, између осталог и извјештај о функционисању јавног градског превоза на подручју Источног Сарајева, у ком је закључено да је неопходно даље улагање у инфраструктуру, односно улагање у побољшање путних праваца који воде у Источно Сарајево.

То се односи, прије свега, на изградњу брзе цесте преко Романије, и путних праваца из Црне Горе, конкретно из правца Требиња и Шћепан поља према Источном Сарајеву.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, истакао је да је побољшање путних праваца неопходно, с обзиром на одређене контакте које је град имао са представницима градова из Србије и Црне Горе, који су исказали потребу за побољшањем путних праваца који повезују туристичку дестинацију Јахорину, и друге планине у Источном Сарајеву, са градовима из Србије и Црне Горе, како би се олакшао долазак туриста.

Слика

- Сматрамо да ту активност требају провести Путеви Републике Српске, с обзиром на најаве предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, да ће у току ове године бити утрошене двије милијарде новчаних средстава за инфраструктурне пројекте. Такође знамо да значајним средствима располажу и Путеви Републике Српске – истакао је Лучић.

На сједници Скупштине града донесено је и неколико одлука везаних за пренос права власништва над уређајима који су постављени на подручју града, у оквиру пројекта видео-надзора.

Лучић је истакао да, према споразуму који је потписан са општинама града Источно Сарајево, та опрема треба бити додијељена општинама, како би општине могле одржавати уређаје, с тим да је град преузео на себе одржавање уређаја наредне три године.

- Град Источно Сарајево и даље ће помагати и Полицијску управу и општине, како би овај систем био још бољи. Прије свега то се односи на употребу овог видео надзора у ноћним условима – нагласио је Лучић.

Слика

Тачка дневног реда која је привукла пажњу одборника Скупштине града јесте одлука о допуни Статута града, која предвиђа да градови у Републици Српској могу имати два потпредсједника, под условом да тај потпредсједник буде из реда неког другог конститутивног народа.

Лучић је нагласио да се ради о усклађивању Статута града са Законом о локалној самоуправи и додао да ће скупштинска већина одлучивати да ли има потребе за другим потпредсједника.

Одборник СНСД у Скупштини града Источно Сарајево Дејан Шешељ, надовезао се на наведену тачку и рекао да сматра да је ова одлука беспотребна.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 31m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 15m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 0m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 59m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 5m
    0