Усвојен Приједлог буџета за 2021. годину у износу од 10.160.000 КМ

17.12.2020. 12:07
0
ИЗВОР: Катера

Одборници Скупштине града Источно Сарајево данас су на 34. редовној сједници усвојили Приједлог буџета за 2021. годину у износу од 10.160.000 КМ

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је Приједлог буџета у односу на Нацрт, који је усвојен на сједници 8. децембра, смањен за 70.000 КМ, након што су уважене препоруке Министарства финансија Републике Српске.

- Задовољан сам што смо, иако је ово постизборни период, успјели усвојити буџет до 17. децембра што је похвално. Показали смо да смо до краја мандата финансијски дио пословања радили уредно – рекао је Вуковић.

Вуковић је истакао да је на данашњој сједници донесена још једна одлука о отпису потраживања борцима Војске Републике Српске, породицама палих бораца и социјално-угроженим породицама, које су у обавези да враћају кредит који су добили својевремено у оквиру Пројекта II за иградњу Српског Сарајева.

Слика

- Имали смо шест захтјева који нису били обрађени у неком ранијем периоду, а које је у међувремену комисија обрадила и предложила скупштини на усвајање што су одборници данас једногласно усвојили – истакао је Вуковић.

Одборник СДС Горан Шеховац рекао је да је ова одлука само наставак у пружању помоћи борачко-инвалидским категоријама које нису у могућности да отплаћају кредит.

На дневном реду данашње 34. редовне сједнице Скупштине града Источно Сарајево нашла се и информација о заштити животне средине на подручју града с посебним освртом на област вода и заштиту изворишта воде за пиће за 2019/2020. годину.

Пред одборницима се нашла и информација о стању у области средњег образовања за 2019/2020. годину, Програм рада Градске управе и Скупштине града Источно Сарајево за идућу годину, као и Одлука о именовању комисије за примопредају дужности између одлазећег градоначелника Ненада Вуковића и новоизабраног Љубише Ћосића.

Такође, пред одборницима се нашла и Одлука о разрјешењу члана Управног одбора Туристичке организације "Јахорина" Града источно Сарајево. 

Члан Управног одбора Весна Чворо, запослена у стручној служби, због сукоба интереса је поднијела оставку, а умјесто ње за в.д. члана је именован Тркуља Владимир.

Коментари 0
Повезане вијести
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    16h 46m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 19m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 53m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    19h 59m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 21m
    0