Скупштина ОБО Пале смијенила Михајла Парађину на данашњој сједници

08.08.2021. 20:07
0
ИЗВОР: Катера

Скупштина Борачке организације општине Пале на данашњем засједању разријешила је дужности предсједника Скупштине ОБО Пале Михајла Парађину и за привременог предсједавајућег са ограниченим мандатом, до сљедећих избора, 29. августа, именовала Радосава Живковића.

Данашњој сједници Скупштине Борачке организације општине Пале, одржаној у сали Културног центра, присуствовао је велики број демобилисаних бораца Војске Републике Српске, који су једногласно подржали одлуку о разријешењу дужности досадашњег предсједника ОБО Пале Михајла Парађине.

Предсједник Скупштине Мјесне борачке организације Пале Саша Кнежевић рекао је новинарима да су Срби као народ склони томе да запостављају своје темељне вриједности, историју, традицију и језик, па су тако и у Палама запоставили борачку организацију.

Кнежевић истиче да већ шест мјесеци покушавају да врате дигнитет Борачке организације општине Пале.

- Оно што је најважније, покушавамо да један процес који је започет почетком двије хиљадитих, процес приватизације, који се пренио на неке ствари гдје не може бити, а то је борачка организација, завршимо – истиче Кнежевић.

Он каже да је дошло вријеме да борци напокон схвате да имају право да бирају и да буду бирани.

- На данашњој скупштини се бавимо предзадњим кораком, односно тиме да досадашње функционере који су мислили да по неком комунистичком принципу могу бити доживотни предсједници, смијенимо – додао је Кнежевић.

Кнежевић наводи да ће у наредном периоду, до краја текућег мјесеца, заказати изборе у преостала три мјесна одбора, Јасику, Мокром и Брезовицама, те затим, 29. августа на изборној Скупштини изабрати новог предсједника Скупштине општинске Борачке организације.

Данашњој сједници због приватних обавеза није могао присуствовати предсједник Борачке организације Републике Српске, генерал Миломир Савчић.

Сједници су присуствовали градоначелник Источног Сарајева ЉубишаЋосић, начелник општине Пале Бошко Југовић и предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Катера

Ћосић је рекао да је поред општинске управе, градска управа такође та која има обавезу да сарађује са оним људима који представљају борачку популацију.

Он је истакао да ће се увијек одазвати сваком скупу бораца Војске Републике Српске, поготово данашњем, који су у великом броју присуствовали сједници Скупштине БО Пале, те да ће ти људи увијек имати подршку Градске управе Источног Сарајева.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је важност и улогу борачке популације у Палама, те скренуо пажњу на двије важне ствари у овом случају.

Овдје смо да скренемо пажњу на то да БО треба да води рачуна о општем статусу бораца и породица погинулих бораца, те да води рачуна о очувању Републике Српске – навео је Југовић.

Југовић је истакао да ће општина Пале подржати све активности Борачке организације и пронаћи што квалитетнија рјешења да се побољша статус борачке популације у овој општини.

Изборна сједница Скупштине ОБО Пале биће одржана 29. августа текуће године, најављено је на данашњој сједници.

Данашњу сједницу Скупштине Борачке организације општине Пале сазвао је Иницијативни одбор за превазилажење нестатутарног рада Борачке организације општине Пале.

Такође, данас је донесена одлука о колективном чланству Удружења бораца "Бели вукови" у Борачку организацију општине Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 8m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 4m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 8m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 1m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    17h 58m
    0