Skupština OBO Pale smijenila Mihajla Parađinu na današnjoj sjednici

08.08.2021. 20:07
0
IZVOR: Katera

Skupština Boračke organizacije opštine Pale na današnjem zasjedanju razriješila je dužnosti predsjednika Skupštine OBO Pale Mihajla Parađinu i za privremenog predsjedavajućeg sa ograničenim mandatom, do sljedećih izbora, 29. avgusta, imenovala Radosava Živkovića.

Današnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije opštine Pale, održanoj u sali Kulturnog centra, prisustvovao je veliki broj demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske, koji su jednoglasno podržali odluku o razriješenju dužnosti dosadašnjeg predsjednika OBO Pale Mihajla Parađine.

Predsjednik Skupštine Mjesne boračke organizacije Pale Saša Knežević rekao je novinarima da su Srbi kao narod skloni tome da zapostavljaju svoje temeljne vrijednosti, istoriju, tradiciju i jezik, pa su tako i u Palama zapostavili boračku organizaciju.

Knežević ističe da već šest mjeseci pokušavaju da vrate dignitet Boračke organizacije opštine Pale.

- Ono što je najvažnije, pokušavamo da jedan proces koji je započet početkom dvije hiljaditih, proces privatizacije, koji se prenio na neke stvari gdje ne može biti, a to je boračka organizacija, završimo – ističe Knežević.

On kaže da je došlo vrijeme da borci napokon shvate da imaju pravo da biraju i da budu birani.

- Na današnjoj skupštini se bavimo predzadnjim korakom, odnosno time da dosadašnje funkcionere koji su mislili da po nekom komunističkom principu mogu biti doživotni predsjednici, smijenimo – dodao je Knežević.

Knežević navodi da će u narednom periodu, do kraja tekućeg mjeseca, zakazati izbore u preostala tri mjesna odbora, Jasiku, Mokrom i Brezovicama, te zatim, 29. avgusta na izbornoj Skupštini izabrati novog predsjednika Skupštine opštinske Boračke organizacije.

Današnjoj sjednici zbog privatnih obaveza nije mogao prisustvovati predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, general Milomir Savčić.

Sjednici su prisustvovali gradonačelnik Istočnog Sarajeva LjubišaĆosić, načelnik opštine Pale Boško Jugović i predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Katera

Ćosić je rekao da je pored opštinske uprave, gradska uprava takođe ta koja ima obavezu da sarađuje sa onim ljudima koji predstavljaju boračku populaciju.

On je istakao da će se uvijek odazvati svakom skupu boraca Vojske Republike Srpske, pogotovo današnjem, koji su u velikom broju prisustvovali sjednici Skupštine BO Pale, te da će ti ljudi uvijek imati podršku Gradske uprave Istočnog Sarajeva.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je važnost i ulogu boračke populacije u Palama, te skrenuo pažnju na dvije važne stvari u ovom slučaju.

Ovdje smo da skrenemo pažnju na to da BO treba da vodi računa o opštem statusu boraca i porodica poginulih boraca, te da vodi računa o očuvanju Republike Srpske – naveo je Jugović.

Jugović je istakao da će opština Pale podržati sve aktivnosti Boračke organizacije i pronaći što kvalitetnija rješenja da se poboljša status boračke populacije u ovoj opštini.

Izborna sjednica Skupštine OBO Pale biće održana 29. avgusta tekuće godine, najavljeno je na današnjoj sjednici.

Današnju sjednicu Skupštine Boračke organizacije opštine Pale sazvao je Inicijativni odbor za prevazilaženje nestatutarnog rada Boračke organizacije opštine Pale.

Takođe, danas je donesena odluka o kolektivnom članstvu Udruženja boraca "Beli vukovi" u Boračku organizaciju opštine Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    17h 2m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    18h 51m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    13h 20m
    16
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    13h 7m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    16h 29m
    2