Скупштина општине Теслић ускоро пред народним посланицима

18.09.2019. 11:41
0
ИЗВОР: Srpska.info

На наредној сједници Владе Републике Српске имаћемо извјештај о опозиву начелника општине Теслић, Милана Миличевића и он ће бити упућен у Народну скупштину Републике Српске. Остало је на посланицима, поручио је предсједник Владе РС Радован Вишковић.

Он је на јучерашњој сједници Народне скупштине Републике Српске рекао да ће од Министарства управе и локалне самоуправе тражити објашњење зашто је дошло до застоја у овом случају.

– Потрудићу се да тако више не буде, испоштоваћу обећање које сам дао, а на народним посланицима је да одлуче да ли ће Скупштина општине Теслић бити распуштена. Извињавам се у име Владе због неких процедура, али не могу ја као премијер водити рачуна да ли је неки захтјев дошао и да ли је прослијеђен гдје треба – рекао је Вишковић.

Он је нагласио да Влада РС још није расправљала о овом случају, те рекао да има процедура које нису најбоље дефинисане.

Миличевић: Није се случајно чекало

– Бар су обећали да ће урадити нешто што су требали да ураде још у марту – рекао је на све ово начелник Теслића Милан Миличевић.

Он није оптимиста када је у питању обећање премијера.

– Није се случајно чекало оволико. Циљ јесте да се уђе у изборну годину, а тада не могу да се раде ванредни локални избори нити да се распуштати Скупштина. Договорено препуцавање између Републичке изборне комисије и Министарства управе и локалне самоуправе је под патронатом СНСД дошло у ову фазу – рекао је Миличевић.

Указујући на своје лоше искуство до сада, каже да у лијепе ријечи и обећања не вјерује.

– Много обећања и лијепих ријечи које смо чули и од Вишковића и од министарке, али и осталих, наводе ме на очекивање да се из овог свега ништа неће догодити. Али ево, држимо их за ријеч, сачекаћемо и сједницу Владе РС, а онда и сједницу НСРС – рекао је он, те додао да ће, иако не очекује ништа конкретно, сачекати да надлежни покажу ко су.

Миличевић каже да његова одлука о подношењу кривичних пријава још стоји, а све у зависности како ће одлучити НСРС.

Министарство: Доставили смо информације

У ресорном министарству потвђују премијерове тврдње.

– Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске је још у понедјељак прослиједило Влади документацију са којом располаже, а која се односи на распуштање Скупштине општине Теслић – одговорено нам је у министарству, уз напомено да је сједница Владе РС сутра.

Борба од марта

Подсећамо, начелник Теслића Милан Миличевић тврди да је од 3. марта, када је спроведен референдум о његовом опозиву, три пута слао ургенцију министарству о статусу његове иницијативе за распуштање Скупштине општине Теслић, али да је остао без одговора.

Ресорно министарство и РИК пребацују надлежности са једног на друго, те начелника, како сам тврди, остављају без одговора.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
 • Слана бајадера
  16h 32m
  0
 • Злочин у Варварину
  16h 7m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  9h 9m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  8h 2m
  6
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  9h 23m
  0