Skupština opštine Teslić uskoro pred narodnim poslanicima

18.09.2019. 11:41
0
IZVOR: Srpska.info

Na narednoj sjednici Vlade Republike Srpske imaćemo izvještaj o opozivu načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića i on će biti upućen u Narodnu skupštinu Republike Srpske. Ostalo je na poslanicima, poručio je predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

On je na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske rekao da će od Ministarstva uprave i lokalne samouprave tražiti objašnjenje zašto je došlo do zastoja u ovom slučaju.

– Potrudiću se da tako više ne bude, ispoštovaću obećanje koje sam dao, a na narodnim poslanicima je da odluče da li će Skupština opštine Teslić biti raspuštena. Izvinjavam se u ime Vlade zbog nekih procedura, ali ne mogu ja kao premijer voditi računa da li je neki zahtjev došao i da li je proslijeđen gdje treba – rekao je Višković.

On je naglasio da Vlada RS još nije raspravljala o ovom slučaju, te rekao da ima procedura koje nisu najbolje definisane.

Miličević: Nije se slučajno čekalo

– Bar su obećali da će uraditi nešto što su trebali da urade još u martu – rekao je na sve ovo načelnik Teslića Milan Miličević.

On nije optimista kada je u pitanju obećanje premijera.

– Nije se slučajno čekalo ovoliko. Cilj jeste da se uđe u izbornu godinu, a tada ne mogu da se rade vanredni lokalni izbori niti da se raspuštati Skupština. Dogovoreno prepucavanje između Republičke izborne komisije i Ministarstva uprave i lokalne samouprave je pod patronatom SNSD došlo u ovu fazu – rekao je Miličević.

Ukazujući na svoje loše iskustvo do sada, kaže da u lijepe riječi i obećanja ne vjeruje.

– Mnogo obećanja i lijepih riječi koje smo čuli i od Viškovića i od ministarke, ali i ostalih, navode me na očekivanje da se iz ovog svega ništa neće dogoditi. Ali evo, držimo ih za riječ, sačekaćemo i sjednicu Vlade RS, a onda i sjednicu NSRS – rekao je on, te dodao da će, iako ne očekuje ništa konkretno, sačekati da nadležni pokažu ko su.

Miličević kaže da njegova odluka o podnošenju krivičnih prijava još stoji, a sve u zavisnosti kako će odlučiti NSRS.

Ministarstvo: Dostavili smo informacije

U resornom ministarstvu potvđuju premijerove tvrdnje.

– Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske je još u ponedjeljak proslijedilo Vladi dokumentaciju sa kojom raspolaže, a koja se odnosi na raspuštanje Skupštine opštine Teslić – odgovoreno nam je u ministarstvu, uz napomeno da je sjednica Vlade RS sutra.

Borba od marta

Podsećamo, načelnik Teslića Milan Miličević tvrdi da je od 3. marta, kada je sproveden referendum o njegovom opozivu, tri puta slao urgenciju ministarstvu o statusu njegove inicijative za raspuštanje Skupštine opštine Teslić, ali da je ostao bez odgovora.

Resorno ministarstvo i RIK prebacuju nadležnosti sa jednog na drugo, te načelnika, kako sam tvrdi, ostavljaju bez odgovora.

Komentari 0
Povezane vijesti
SDS ide na izbore bez obzira što je račun ugašen SDS ide na izbore bez obzira što je račun ugašen
Aktivirana ručna bomba, dva lica lakše povrijeđena Aktivirana ručna bomba, dva lica lakše povrijeđena
Miličević: Račun SDS-a je ugašen Miličević: Račun SDS-a je ugašen
Najčitanije
  • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
    23h 15m
    6
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    13h 56m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    23h 15m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 29m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    10h 8m
    0