Славија без више од пола тима понијела бод из Козарске Дубице

13.03.2021. 18:00
0
ИЗВОР: Sportdc.net

Фудбалери Славије из Источног Сарајева однијели су бод из Козарске Дубице ремизиравши са Борцем у 17. колу Прве лиге 1:1.

Славија је на пут дуг преко 300 километара кренула рано јутрос и без више од пола тима. Није било суспендованих Вучине Шћепановића, Горана Поповића, Стефана Арбиње и Александра Пушаре, а са екипом нису путовали ни Раде Бојанић, голман Војин Савић, те Дејан Бјелош. На клупи Славије били су искључиво јуниори клуба.

На све то, није ни добро почело по Соколове. Играла се десета минута сусрета када домаћи добијају пенал. Судија Драган Жарић, којег навијачи а и сви у Славији не памте по добром након лакрдије коју је направио прије неколико година у Источном Сарајеву у мечу против Звијезде 09 и због чега је моментално избачен са листе судија Прве лиге, да би се потом поново вратио, је видио играње руком и досудио пенал, а у гол га је претворио Стефан Томаш.

Након тога, Славија изгледа јако добро на терену. Велики број изостанака надомјештен је френтичном борбом и залагањем, а у некој љепоти фудбала није се могло уживати.

Најбољу шансу Славија има у 27. минути утакмице када Ајкунић шутира са седам-осам метара, Ковачевић блокира у посљедњи час и одбија лопту у корнер. Након тог прекида лопта долази до Амера Дрљевића чији шут погађа стативу.  Десет минута касније пријети и десни бек Соколова, Новица Елек, али његов шут брани колумбијски чувар мреже на голу Борца, Вилиам Бермудез Ариас.

Само што је почело друго полувријеме Славија долази до водства. Гол за Соколове постигао је Адел Ајкунић, а играла се 50. минута утакмице.

Након гола, пријете домаћи. Играла се 58. минута када је шут опробао Радоја, голман Стевановић на дебију још боље интервенисао. 

У 66. минути Славија изводи брзу контру, но нападач Соколова, Лука Асентић, је ухваћен у офсајд замку. А одмах иза тога гужва и на другој страни, али без опасности по гол Славије.

Славија је до краја утакмице, задовољна овим резултатом, покушавала да умртви игру и сачува стечен бод, а можда су у финишу утакмице могли и до читавог плијена, али је преовладао фер-плеј. Играла се судијска надокнада када је Славија имала контру 3 на 1, док је један домаћи играч остао лежати, а умјесто наставка акције Адел Ајкунић је изабрао фер плеј и избацио лопту у аут, што је награђено аплаузом актера меча.

БОРАЦ (КД) - СЛАВИЈА 1:1 (1:0)

Стадион Борца у Козарској Дубици

Без присуства гледалаца

Судија: Драган Жарић (Котор Варош)

Стријелци: 1:0 Томаш 10 (п), 1:1 Ајкунић 50

Жути картони: Миле М. Ковачевић, Радоја, Радмановић, Кременовић, Мршић (Борац), Елек, Бабан, Стевановић, Асентић (Славија)

БОРАЦ: Ариас, Мршић (од 60. Радмановић), Кременовић, Миле Б. Ковачевић, Рудан, Томаш, Радоја, И. Ковачевић, Миле М. Ковачевић, Рашевић, Пекић (од 60. Крнета)  Тренер: Зоран Бујић

СЛАВИЈА: Стевановић, Богучанин, Бабан, Л. Бабић, Дрљевић, Перовић, Ајкунић (од 90+3 Авдаловић), Н. Бјелош, Мандић, Асентић, Елек  Тренер: Зоран Ербез

Коментари 0
Повезане вијести
Момчило Станић на клупи Славије Момчило Станић на клупи Славије
Успјешан наступ џудиста „Славије“ у Милићима Успјешан наступ џудиста „Славије“ у Милићима
Вучинић одиграо педесету утакмицу за „Славију“: Моје вријеме тек долази Вучинић одиграо педесету утакмицу за „Славију“: Моје вријеме тек долази
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 25m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    8h 23m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    16h 49m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 4m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    16h 43m
    0