Славија опет промашила пенал за побједу

02.04.2022. 18:45
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије и Слободе из Новог Града подијелили су по бод у Источном Сарајеву одигравши 0:0 у утакмици у којој се апсолутно није видјело ко је лидер, а ко у лошој серији резултата.

На крају, чак више има да жали Славија која је преживила све недаће које су јој задесиле, истрпила бројне неправде у овом сусрету, а онда на крају имала и пенал, но слаб шут Милана Муминовића одбранио је Елвир Трако и постао херој своје екипе која мора да буде презадовољна освојеним бодовима, а итекако је имала услове да стигне до сва три. 

Поново су утакмицу обиљежиле судије, сада већ традиционално слаби први помоћник Бојан Ракић који је други пут заредом у Источном Сарајеву, а трећи пут укупно јер је и у сриједу махао на дуелу Текстилац - Славија. И баш као у утакмици против Крупе прије седам дана није се Бојан Ракић прославио, а домаћи су у невјерици гледали шта он ради, односно не ради. Војислава Вуковића са дуела против Крупе који је својим одлукама више до смијеха тада доводио све на стадиону, показао 12 жутих картона и дјеловало је да га нико неће надмашити, врло брзо је одмијенио јако скромни Данијел Перић.

Низао је картоне Перић домаћим играчима, показао само њима чак девет жутих и црвени картон, а гостима четири жута картона и црвени, а сви они који су били на стадиону остали су затечени појединим одлукама.

Фудбала је било јако мало. Од самог старта утакмице била је висока тензија, гости су тражили картон готово на сваки контакт, а Славијини фудбалери су углавном провели причајући са судијама. То је вјероватно и разлог слабе концентрације за саму игру, па ни шанси није било.

Прву је имала Слобода средином полувремена када су на прекиду сви стали мислећи да је офсајд, Неџибовић прво слабије реагује, али се на поправном поправља и чува свој гол. Сјевнула је одмах у наредном нападу брза контра Соколова, Ајкунић је изблокиран, лопта долази до Николе Бјелоша, који успјева и да заобиђе Траку, али се довео у јако тешку позицију и шутира поред гола.

Практично до финиша утакмице није било неких већих прилика, Слобода је имала неких шутева са дистанце, али оно што је ишло по голу Неџибовић је успјевао да заустави. Са друге стране, Славија има колосалну поменуту прилику у 84. минуту након што руком у казненом простору игра Франко Алексис Абрего, али шут Милана Муминовића брани Трако. 

Продужио је Перић осам минута ову утакмицу, а у деветој минути надокнаде Слобода има шансу да ипак са цијелим плијеном оде у Нови Град. Свирнуо је фаул на ивици казненог простора, али Един Кесић слабо шутира и пропада та прилика да Слобода однесе побједу.

На крају, бод Славије за прекид серије пораза, али се наставља серија без постигнутог гола и сада је већ пет утакмица. Слобода је повећала своју предност у односу на Крупу за бод, али само до сутра када ће Крупа играти своју утакмицу, а уз то има и још и једну заосталу против Козаре.

СЛАВИЈА - СЛОБОДА (НГ) 0:0
СРЦ "Славија", терен са вјештачком травом
Гледалаца: 100
Судија: Данијел Перић (Бијељина)
Стријелци: - 
Жути картони: Неџибовић, Беширевић, Поповић, Мандић, Д. Бјелош, Бабан, Муминовић, Бојанић, Регоје (тренер) (Славија), М. Ковачевић, Самарџић, Алварез, Љ. Ковачевић (Слобода)
Црвени картони: Никола Бјелош (Славија) 86, Франко Алексис Абрего 83 (Слобода)

СЛАВИЈА: Неџибовић, Муминовић, Бабан (од 78. Бабић), Беширевић, Поповић, Ајкунић (од 90+5 Асентић), Н. Бјелош, Авдаловић, Бојанић, Мишовић (од 46. Д. Бјелош), Мандић (од 78. Перовић) 

СЛОБОДА: Трако, Лалић, М. Ковачевић, Додиг, Абрего, Самарџић (од 66. Нухановић), Смајић, Лели, Рашевић, Алварез, Ковачевић (од 74. Кесић) 

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 17m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    51m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 0m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    14h 52m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 45m
    0