Slavija opet promašila penal za pobjedu

02.04.2022. 18:45
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri Slavije i Slobode iz Novog Grada podijelili su po bod u Istočnom Sarajevu odigravši 0:0 u utakmici u kojoj se apsolutno nije vidjelo ko je lider, a ko u lošoj seriji rezultata.

Na kraju, čak više ima da žali Slavija koja je preživila sve nedaće koje su joj zadesile, istrpila brojne nepravde u ovom susretu, a onda na kraju imala i penal, no slab šut Milana Muminovića odbranio je Elvir Trako i postao heroj svoje ekipe koja mora da bude prezadovoljna osvojenim bodovima, a itekako je imala uslove da stigne do sva tri. 

Ponovo su utakmicu obilježile sudije, sada već tradicionalno slabi prvi pomoćnik Bojan Rakić koji je drugi put zaredom u Istočnom Sarajevu, a treći put ukupno jer je i u srijedu mahao na duelu Tekstilac - Slavija. I baš kao u utakmici protiv Krupe prije sedam dana nije se Bojan Rakić proslavio, a domaći su u nevjerici gledali šta on radi, odnosno ne radi. Vojislava Vukovića sa duela protiv Krupe koji je svojim odlukama više do smijeha tada dovodio sve na stadionu, pokazao 12 žutih kartona i djelovalo je da ga niko neće nadmašiti, vrlo brzo je odmijenio jako skromni Danijel Perić.

Nizao je kartone Perić domaćim igračima, pokazao samo njima čak devet žutih i crveni karton, a gostima četiri žuta kartona i crveni, a svi oni koji su bili na stadionu ostali su zatečeni pojedinim odlukama.

Fudbala je bilo jako malo. Od samog starta utakmice bila je visoka tenzija, gosti su tražili karton gotovo na svaki kontakt, a Slavijini fudbaleri su uglavnom proveli pričajući sa sudijama. To je vjerovatno i razlog slabe koncentracije za samu igru, pa ni šansi nije bilo.

Prvu je imala Sloboda sredinom poluvremena kada su na prekidu svi stali misleći da je ofsajd, Nedžibović prvo slabije reaguje, ali se na popravnom popravlja i čuva svoj gol. Sjevnula je odmah u narednom napadu brza kontra Sokolova, Ajkunić je izblokiran, lopta dolazi do Nikole Bjeloša, koji uspjeva i da zaobiđe Traku, ali se doveo u jako tešku poziciju i šutira pored gola.

Praktično do finiša utakmice nije bilo nekih većih prilika, Sloboda je imala nekih šuteva sa distance, ali ono što je išlo po golu Nedžibović je uspjevao da zaustavi. Sa druge strane, Slavija ima kolosalnu pomenutu priliku u 84. minutu nakon što rukom u kaznenom prostoru igra Franko Aleksis Abrego, ali šut Milana Muminovića brani Trako. 

Produžio je Perić osam minuta ovu utakmicu, a u devetoj minuti nadoknade Sloboda ima šansu da ipak sa cijelim plijenom ode u Novi Grad. Svirnuo je faul na ivici kaznenog prostora, ali Edin Kesić slabo šutira i propada ta prilika da Sloboda odnese pobjedu.

Na kraju, bod Slavije za prekid serije poraza, ali se nastavlja serija bez postignutog gola i sada je već pet utakmica. Sloboda je povećala svoju prednost u odnosu na Krupu za bod, ali samo do sutra kada će Krupa igrati svoju utakmicu, a uz to ima i još i jednu zaostalu protiv Kozare.

SLAVIJA - SLOBODA (NG) 0:0
SRC "Slavija", teren sa vještačkom travom
Gledalaca: 100
Sudija: Danijel Perić (Bijeljina)
Strijelci: - 
Žuti kartoni: Nedžibović, Beširević, Popović, Mandić, D. Bjeloš, Baban, Muminović, Bojanić, Regoje (trener) (Slavija), M. Kovačević, Samardžić, Alvarez, Lj. Kovačević (Sloboda)
Crveni kartoni: Nikola Bjeloš (Slavija) 86, Franko Aleksis Abrego 83 (Sloboda)

SLAVIJA: Nedžibović, Muminović, Baban (od 78. Babić), Beširević, Popović, Ajkunić (od 90+5 Asentić), N. Bjeloš, Avdalović, Bojanić, Mišović (od 46. D. Bjeloš), Mandić (od 78. Perović) 

SLOBODA: Trako, Lalić, M. Kovačević, Dodig, Abrego, Samardžić (od 66. Nuhanović), Smajić, Leli, Rašević, Alvarez, Kovačević (od 74. Kesić) 

Komentari 0
Povezane vijesti
U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Preminula Vera Grgić Preminula Vera Grgić
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    18h 8m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    17h 39m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    13h 55m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    18h 2m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    9h 50m
    2