Славија побиједила у дербију

06.02.2022. 10:05
0
ИЗВОР: sportdc.net

Кошаркаши Славије из Источног Сарајева синоћ су у дербију 14. кола у сјајном мечу савладали Рогатицу 71:66.

Био је ово прави дерби, утакмица са доста преокрета, а на трибина "човјек на човјеку". Радује слика са трибина која је само употпунила овај кошаркашки спектакл, којем су посебан штимунг давали највјернији навијачи обје екипе. И Рогатица је имала значајну подршку са трибина у Источном Сарајеву, а као и обично иза Славије су били њени вјерни Соколови. Посебно је таква слика драга јер је сав приход од продатих улазница ишао за лијечење малене Иване Бјелогрлић.

У првој четвртини гледали смо јако ефикасну кошарку. И једни и други су били нападачки надахнути, а посебно се то мора рећи и за некада покретачку снагу Славије, а од ове зиме кошаркаша Рогатице Милоша Шушића, који је намјестио руку како за три поена, тако и за асистенције.

Друга четвртина доноси црне минуте Славије. Имали су пристојну одбрану, али у нападу ништа нису могли да погоде, постигли су свега шест поена, па Рогатица на полувријеме одлази са +6, 40:34.

Требало је Славији двије минуте и у 3/4 да постигну прве поене, а онда су сјајном акцијом наговијестили боље моменте, да би потом Игор Бојовић тројком и Душан Елез лијепим полагањем довели Славију на само -1, 42:41. Играли су Душан Елез и Филип Његовановић маестрално у овом сусрету и до краја четвртине само су они погађали кош гостију и Славија пред посљедњих 10 минута има +8, 59:51. 

Четврта четвртина доноси потпуну неизвјесност и егал утакмицу. Рогатица серијом 5:0 одмах долази на -3. Славија одбија тај напад, а онда на четири минуте до краја Рогатица има само -1, 62:61. Шушић са два бацања и Окиљевић половичним бацањима доводе Рогатицу на пола коша заостатка. 

Елез са бацања враћа Славији три поена разлике, 64:61, а онда се догађа и кључни моменат ове утакмице. Нису Соколови знали шта ће са лоптом на двије и по минуте до краја, вријеме је истицало, а онда Филип Његовановић "из ногу" вади тројку и погађа за +6. Одмах у наредном нападу и Елез погађа тројку за огромних 70:61. Мало конфузије у финишу вратило је Рогатицу на тренутак у меч, бивши кошаркаш Славије Никола Пилиндавић на четрдесет секунди до краја промашује тројку да доведе Рогатицу на свега два поена заостатка, а када је то промашио јасно је било да побједа остаје у Источном Сарајеву.

Најефикаснији у Славији били су Душан Елез са 22 поена и Филип Његовановић са 20 поена, док је код гостију Немања Окиљевић убацио 20, уз седамнаест Милоша Шушића.

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Црвена звезда "докрајчила" Партизан! Црвена звезда "докрајчила" Партизан!
Партизан за дерби припремио "револт" мајице (FOTO) Партизан за дерби припремио "револт" мајице (FOTO)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    7h 10m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    22h 40m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    22h 11m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    21h 54m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    9h 41m
    0