Slavija pobijedila u derbiju

06.02.2022. 10:05
0
IZVOR: sportdc.net

Košarkaši Slavije iz Istočnog Sarajeva sinoć su u derbiju 14. kola u sjajnom meču savladali Rogaticu 71:66.

Bio je ovo pravi derbi, utakmica sa dosta preokreta, a na tribina "čovjek na čovjeku". Raduje slika sa tribina koja je samo upotpunila ovaj košarkaški spektakl, kojem su poseban štimung davali najvjerniji navijači obje ekipe. I Rogatica je imala značajnu podršku sa tribina u Istočnom Sarajevu, a kao i obično iza Slavije su bili njeni vjerni Sokolovi. Posebno je takva slika draga jer je sav prihod od prodatih ulaznica išao za liječenje malene Ivane Bjelogrlić.

U prvoj četvrtini gledali smo jako efikasnu košarku. I jedni i drugi su bili napadački nadahnuti, a posebno se to mora reći i za nekada pokretačku snagu Slavije, a od ove zime košarkaša Rogatice Miloša Šušića, koji je namjestio ruku kako za tri poena, tako i za asistencije.

Druga četvrtina donosi crne minute Slavije. Imali su pristojnu odbranu, ali u napadu ništa nisu mogli da pogode, postigli su svega šest poena, pa Rogatica na poluvrijeme odlazi sa +6, 40:34.

Trebalo je Slaviji dvije minute i u 3/4 da postignu prve poene, a onda su sjajnom akcijom nagovijestili bolje momente, da bi potom Igor Bojović trojkom i Dušan Elez lijepim polaganjem doveli Slaviju na samo -1, 42:41. Igrali su Dušan Elez i Filip Njegovanović maestralno u ovom susretu i do kraja četvrtine samo su oni pogađali koš gostiju i Slavija pred posljednjih 10 minuta ima +8, 59:51. 

Četvrta četvrtina donosi potpunu neizvjesnost i egal utakmicu. Rogatica serijom 5:0 odmah dolazi na -3. Slavija odbija taj napad, a onda na četiri minute do kraja Rogatica ima samo -1, 62:61. Šušić sa dva bacanja i Okiljević polovičnim bacanjima dovode Rogaticu na pola koša zaostatka. 

Elez sa bacanja vraća Slaviji tri poena razlike, 64:61, a onda se događa i ključni momenat ove utakmice. Nisu Sokolovi znali šta će sa loptom na dvije i po minute do kraja, vrijeme je isticalo, a onda Filip Njegovanović "iz nogu" vadi trojku i pogađa za +6. Odmah u narednom napadu i Elez pogađa trojku za ogromnih 70:61. Malo konfuzije u finišu vratilo je Rogaticu na trenutak u meč, bivši košarkaš Slavije Nikola Pilindavić na četrdeset sekundi do kraja promašuje trojku da dovede Rogaticu na svega dva poena zaostatka, a kada je to promašio jasno je bilo da pobjeda ostaje u Istočnom Sarajevu.

Najefikasniji u Slaviji bili su Dušan Elez sa 22 poena i Filip Njegovanović sa 20 poena, dok je kod gostiju Nemanja Okiljević ubacio 20, uz sedamnaest Miloša Šušića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Crvena zvezda "dokrajčila" Partizan! Crvena zvezda "dokrajčila" Partizan!
Partizan za derbi pripremio "revolt" majice (FOTO) Partizan za derbi pripremio "revolt" majice (FOTO)
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    20h 32m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    10h 28m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    22h 19m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    17h 59m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    21h 19m
    0