Славија постигла седам погодака у првој припремној утакмици

15.07.2023. 21:39
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије су у првој припремној утакмици овога љета савладали Игмана са Илиџе на свом терену 7:1.

Желио је Бојан Регоје да види трку својих играча, прије свега и то је и добио. Иако је разлика у квалитету обје екипе евидентна, мора се похвалити оно што су домаћи фудбалери дали у овом сусрету, прије свега у офанзивном дијелу гдје су седам пуна тресли мрежу гостујуће екипе.

У првом полувремену, Бојан Регоје је извео мање-више најјачи састав. Није било Владана Мандића који се још увијек опоравља од повреде, мада је почео тренирати, док је заиграо и Ђорђе Авдаловић, који још увијек чека да ли ће му се остварити инострани ангажман и до тада је у Славији и ту ће и остати ако се нешто изјалови. 

Славија је диктирала темпо од самог почетка утакмице, а до првог гола послије неколико неискориштених шанси долази у 27. минути. Никола Бјелош је шутирао, Табаковић одбранио, али је Петар Дабић на правом мјесту за 1:0.

Други гол Славија постиже у 33. минути. Одлично је прошао Амар Беширевић по лијевој страни, убацио у средину за Стефана Арбињу који погађа за 2:0.

Узвратио је Игман у 35. минути. Иако до тада нису много пријетили, тек једна шанса Садовића и лопта иде преко гола. Ипак, у 35. минути лопта у руку погађа Вучинића у казненом простору, а Аднан Османовић је сигуран за 2:1.

До краја полувремена још два гола Соколова. Прво Стефан Арбиња користи велику грешку Игманове одбране и лако погађа за 3:1, да би онда и Поповић погодио за 4:1.

Увео је Бојан Регоје у другом полувремену потпуно нову екипу, остао је само Амар Беширевић, а одмах у другој минути наставка Ашкраба шаље дугу лопту, поново кикса одбрана Игмана, а Лазар Стјепић излази сам на голмана и лако погађа за 5:1.

Наставила је Славија да контролише утакмицу, сјајно је центрирао Ђорђе Голијанин, а Лазар Стјепић је сјајно маказицама пробао, но испријечила се пречка. Имала је Славија након тога још једну пречку, коју је погодио Крижевац, као и још пар пристојних шанси, али се мрежа Игмана није више тресла до самог краја утакмице.

Тада Бењамин Крижевац прави слалом кроз одбрану Игмана, шутира, Џано одлично брани, али се лопта од Абдулаха Мехмедспахића одбија у мрежу за шести гол Соколова. Одмах након тога, Славија стиже и до седмог гола. Корнер је извео Амар Беширевић, а Лазар Стјепић је највиши у скоку и главом погађа за 7:1.

До краја утакмице биљежимо још квалитетан покушај Крижевца из слободног ударца, Џано парадом чува свој гол, а то је уједно била и посљедња шанса на овој утакмици и остало је Славија - Игман 7:1.

СЛАВИЈА – ИГМАН 7:1 (4:1)
Помоћни терен ФК Славија
Гледалаца: 100
Судија: Марко Домазет (Источно Сарајево)
Стријелци: 1:0 Дабић 27, 2:0 Арбиња 33, 2:1 Османовић 35п, 3:1 Арбиња 40, 4:1 Поповић 44, 5:1 Стјепић 47, 6:1 Мехмедспахић 82аг, 7:1 Стјепић 84
Жути картони: Арбиња (Славија)

СЛАВИЈА: Влачо, Гојковић, Чворо, Беширевић, Поповић, арбиња, Вучинић, Дабић, Авдаловић, Бјелош, Томић

Играли су још: Сирћо, Пајтак, Голијанин, Стјепић, Максић, Крижевац,  Ашкраба, Јевтовић, Пушара, Хошић

ИГМАН: Табаковић, Цацан, Анчић, Хасанчић, Сабљица, Османовић, Турковић, Садовић, Мочевић, Лигата, Демировић

Играли су још: Побрић, Џано, Ћутахија, Курт, Алић, Карамешић, Мехмедспахић, Кадрић, Ћуревац, Имамовић, Бостанџић, Хоџић, Омерчић, Зукo

Коментари 0
Повезане вијести
Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО) Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    11h 46m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    9h 48m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    23h 47m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    8h 41m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    8h 46m
    0