Славија у елити након 11 година

13.10.2022. 08:37
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Дио актуелних проблема у Кошаркашком савезу БиХ требало би да буде ријешено наредне суботе.

Наиме, тада је за 12 часова заказана сједница скупштине Савеза која је првобитно требало да буде одржана 15 дана раније, али је пролонгирана за 15. октобар. Након што буде изабрано нових 30 чланова скупштине по десет из реда сваког народа у БиХ, биће изабран нови Управни одбор који броји девет чланова (по три Србина, Хрвата и Бошњака).

Потом је планирано да буде изабран комесар такмичења те да се приступи жријебу такмичарских бројева за наредну сезону која би у лигашком дијелу бројала 12 клубова. Првенство би почело 22. октобра и након 22 одиграна кола Лигу шест за првака формирало би пет првих клубова са табеле којима би се прикључила Игокеа.

Сходно ранијој одлуци Савеза, тим из БиХ који игра два међународна такмичења, у овом случају екипа из Александровца, ослобођен је наступа у лигашком дијелу и прикључиће се у завршници.

Планирано је да у елитном рангу идуће сезоне играју Борац, Леотар, Младост, Будућност, Промо, Посушје, Широки, Слобода, Спарс, Зрињски, Босна Ројал и Славија. Екипа из Источног Сарајева враћа се у елитни ранг након 11 година избивања, а још је током љета поднијела захтјев за наступ у највишем рангу и формирала екипу као да ће играти то такмичење.

Поред актуелног вицешампиона Републике Српске заиграће Босна Ројал и Зрињски који су прошле сезоне испали из Лиге. Разлог тога је одустајање великог броја клубова због лоших финансијских ситуација па су Братунац, Студент и Груде одлучили да не играју и поред тога што су стекли право наступа.

Посљедњи који је одустао од такмичења у Лиги БиХ је Радник БН баскет који ће наредне сезоне играти у Првој лиги Републике Српске. Наиме, управа екипе из Бијељине донијела је одлуку о иступању из Лиге БиХ због неорганизованости и неажурности КС БиХ док су уједно поставили питање регуларности као и сам циљ играња у највишем рангу такмичења. Њихову молбу да буду чланови Прве лиге РС прихватио је Управни одбор КС РС.

Пораз у контроли

У контролној утакмици пред почетак нове сезоне Славија је доживјела тежак пораз на гостовању у Бањалуци гдје је бољи од ње био домаћи Борац резултатом 87:52.

Пише: Милан Зубовић

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    jordan 13.10.2022. 08:52
    Konacno lijepa vijest za sport u IS. Cestitke momcima i upravi na radu i iskreno se radujem svakoj utakmici!
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 16m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 51m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 50m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 17m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 9m
    0