Slavija u eliti nakon 11 godina

13.10.2022. 08:37
1
IZVOR: glassrpske.com

Dio aktuelnih problema u Košarkaškom savezu BiH trebalo bi da bude riješeno naredne subote.

Naime, tada je za 12 časova zakazana sjednica skupštine Saveza koja je prvobitno trebalo da bude održana 15 dana ranije, ali je prolongirana za 15. oktobar. Nakon što bude izabrano novih 30 članova skupštine po deset iz reda svakog naroda u BiH, biće izabran novi Upravni odbor koji broji devet članova (po tri Srbina, Hrvata i Bošnjaka).

Potom je planirano da bude izabran komesar takmičenja te da se pristupi žrijebu takmičarskih brojeva za narednu sezonu koja bi u ligaškom dijelu brojala 12 klubova. Prvenstvo bi počelo 22. oktobra i nakon 22 odigrana kola Ligu šest za prvaka formiralo bi pet prvih klubova sa tabele kojima bi se priključila Igokea.

Shodno ranijoj odluci Saveza, tim iz BiH koji igra dva međunarodna takmičenja, u ovom slučaju ekipa iz Aleksandrovca, oslobođen je nastupa u ligaškom dijelu i priključiće se u završnici.

Planirano je da u elitnom rangu iduće sezone igraju Borac, Leotar, Mladost, Budućnost, Promo, Posušje, Široki, Sloboda, Spars, Zrinjski, Bosna Rojal i Slavija. Ekipa iz Istočnog Sarajeva vraća se u elitni rang nakon 11 godina izbivanja, a još je tokom ljeta podnijela zahtjev za nastup u najvišem rangu i formirala ekipu kao da će igrati to takmičenje.

Pored aktuelnog vicešampiona Republike Srpske zaigraće Bosna Rojal i Zrinjski koji su prošle sezone ispali iz Lige. Razlog toga je odustajanje velikog broja klubova zbog loših finansijskih situacija pa su Bratunac, Student i Grude odlučili da ne igraju i pored toga što su stekli pravo nastupa.

Posljednji koji je odustao od takmičenja u Ligi BiH je Radnik BN basket koji će naredne sezone igrati u Prvoj ligi Republike Srpske. Naime, uprava ekipe iz Bijeljine donijela je odluku o istupanju iz Lige BiH zbog neorganizovanosti i neažurnosti KS BiH dok su ujedno postavili pitanje regularnosti kao i sam cilj igranja u najvišem rangu takmičenja. Njihovu molbu da budu članovi Prve lige RS prihvatio je Upravni odbor KS RS.

Poraz u kontroli

U kontrolnoj utakmici pred početak nove sezone Slavija je doživjela težak poraz na gostovanju u Banjaluci gdje je bolji od nje bio domaći Borac rezultatom 87:52.

Piše: Milan Zubović

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    jordan 13.10.2022. 08:52
    Konacno lijepa vijest za sport u IS. Cestitke momcima i upravi na radu i iskreno se radujem svakoj utakmici!
Povezane vijesti
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
Najavljeno pojačano kretanje vozila Eufora u naredne dvije sedmice Najavljeno pojačano kretanje vozila Eufora u naredne dvije sedmice
Pred ministrima važan dokument: Posljednja šansa za Izborni zakon BiH Pred ministrima važan dokument: Posljednja šansa za Izborni zakon BiH
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    13h 27m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    15h 46m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    16h 13m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    18h 53m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    11h 34m
    0