Словенија релаксира мјере за Хрватску, Црну Гору, Италију

13.06.2020. 09:45
0
ИЗВОР: Srna

Сви малогранични прелази између Хрватске и Словеније од понедјељка, 15. јуна, поново ће бити отворени, биће дозвољен и улазак путника из Црне Горе без обавезног карантина, а тада престају и досадашња ограничења на граници са Италијом.

Са Хрватском се отвара 27 малограничних прелаза који су били затворени од 18. марта.

Одлука према којој су привремено били затворени ставља се ван снаге, јер за то више не постоје епидемиолошки разлози, објавила је словеначка Влада након синоћње сједнице.

У оквиру релаксације мјера у Словенији од данас могу да улазе италијански држављани из сусједне покрајине Фруили-Венеција.

На попис “епидемиолошки сигурних држава” словеначка Влада уврстила је и Црну Гору, па за улазак путника из те земље више није потребан карантин од 14 дана.

На попису држава с лошом епидемиолошком ситуацијом за чије путнике и даље у Словенију није могућ улазак без карантина и даље се, међу осталима, налазе Велика Британија, Русија, САД, Шведска и Сјеверна Македонија.

Због добре епидемиолошке ситуације Словенија је укинула одлуку од 16. марта о престанку међународног авионског, жељезничког и аутобуског транспорта кроз ту земљу, па се од наредне седмице очекује и долазак појединих група страних туриста на словеначке дестинације на обали и у унутрашњости.

Љубљански аеродром објавио је да сљедеће седмице црногорски авио-превозник обнавља линију Подгорица-Љубљана, а да очекује да ће краја мјесеца обновити линије за Љубљану из Бисела, Париза и Амстердама.

Коментари 0
Повезане вијести
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    11h 20m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    23h 20m
    10
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    8h 49m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    8h 7m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    3h 3m
    0