Словенија релаксира мјере за Хрватску, Црну Гору, Италију

13.06.2020. 09:45
0
ИЗВОР: Srna

Сви малогранични прелази између Хрватске и Словеније од понедјељка, 15. јуна, поново ће бити отворени, биће дозвољен и улазак путника из Црне Горе без обавезног карантина, а тада престају и досадашња ограничења на граници са Италијом.

Са Хрватском се отвара 27 малограничних прелаза који су били затворени од 18. марта.

Одлука према којој су привремено били затворени ставља се ван снаге, јер за то више не постоје епидемиолошки разлози, објавила је словеначка Влада након синоћње сједнице.

У оквиру релаксације мјера у Словенији од данас могу да улазе италијански држављани из сусједне покрајине Фруили-Венеција.

На попис “епидемиолошки сигурних држава” словеначка Влада уврстила је и Црну Гору, па за улазак путника из те земље више није потребан карантин од 14 дана.

На попису држава с лошом епидемиолошком ситуацијом за чије путнике и даље у Словенију није могућ улазак без карантина и даље се, међу осталима, налазе Велика Британија, Русија, САД, Шведска и Сјеверна Македонија.

Због добре епидемиолошке ситуације Словенија је укинула одлуку од 16. марта о престанку међународног авионског, жељезничког и аутобуског транспорта кроз ту земљу, па се од наредне седмице очекује и долазак појединих група страних туриста на словеначке дестинације на обали и у унутрашњости.

Љубљански аеродром објавио је да сљедеће седмице црногорски авио-превозник обнавља линију Подгорица-Љубљана, а да очекује да ће краја мјесеца обновити линије за Љубљану из Бисела, Париза и Амстердама.

Коментари 0
Повезане вијести
Ледо "заледио" и Загреб, селе погон у Србију Ледо "заледио" и Загреб, селе погон у Србију
Гужва на улазу у БиХ у Градишци, Доњој Градини и Великој Кладуши Гужва на улазу у БиХ у Градишци, Доњој Градини и Великој Кладуши
У црногорским банкама 91 особа има депозите веће од милион евра У црногорским банкама 91 особа има депозите веће од милион евра
Најчитаније
 • Косовски витез Милош Ћирковић: На згаришту икона Светог Алимпија Столпника
  6h 39m
  0
 • Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак
  12h 53m
  3
 • Отворен Конзулат Србије у Палама, Љевнаић почасни конзул
  8h 9m
  2
 • Програм манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“
  5h 36m
  0
 • Јаков Игњатовић - Зачетник реализма у српској књижевности
  10h 59m
  0