Служен помен за 17 погинулих српских бораца из Љубогоште

01.06.2023. 13:32
0
ИЗВОР: srna.rs

У Љубогошти код Пала данас је служен помен и положени вијенци на споменик за 17 погинулих бораца из тог мјеста у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су се данас окупили како би се присјетили свих бораца који су дали своје животе за Републику Српску и српски народ.

- Републику Српску треба сачувати, јер су многи дали своје животе за њу. Зато је важно младима преносити зашто се окупљамо и зашто је важна култура сјећања - рекао је Југовић.

Он је истакао да је српски народ увијек био правичан, бранио је своју територију, огњишта и никад није наносио зло никоме.

- Битно је послати поруку да можемо опстати само ако смо заједно, у љубави једни према другима и треба да се окренемо породици - рекао је Југовић.

Потпредсједник Скупштине Борачке организације општине Пале Радосав Живковић рекао је да су данас одали помен за 17 погинулих бораца из Љубогоште у оквиру манифестације "Сјећање на јуни 1992. године".

- Већина њих је погинула 1992. године на Жепи, док су били у чети Љубогошта, а неки су погинули након тога - рекао је Живковић.

Он је подсјетио да су прошле године на исти дан освештали споменик за борце који су погинули у Одбрамбен-отаџбинском рату из Љубогоште, те да организују помене погинулим борцима на свим спомен-обиљежјима.

Живковић је указао да се култури сјећања мора посветити више пажње.

Бранка Вуковић, која је 4. јуна 1992. године изгубила мужа Момчила, а 8. јуна исте године и брата Петра Пандуревића, каже да су се данас окупили како би одали почаст погинулим борцима и да им се захвале што данас живе у миру.

Вијенце су положили породице погинулих бораца, представници града Источно Сарајево, општине Пале, општинске Борачке организације, СУБНОР-а, те Полицијске управе Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО) Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
Данас одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу Данас одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу
У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 44m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 19m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 27m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 18m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 45m
    0