Služen pomen za 17 poginulih srpskih boraca iz Ljubogošte

01.06.2023. 13:32
0
IZVOR: srna.rs

U Ljubogošti kod Pala danas je služen pomen i položeni vijenci na spomenik za 17 poginulih boraca iz tog mjesta u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su se danas okupili kako bi se prisjetili svih boraca koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku i srpski narod.

- Republiku Srpsku treba sačuvati, jer su mnogi dali svoje živote za nju. Zato je važno mladima prenositi zašto se okupljamo i zašto je važna kultura sjećanja - rekao je Jugović.

On je istakao da je srpski narod uvijek bio pravičan, branio je svoju teritoriju, ognjišta i nikad nije nanosio zlo nikome.

- Bitno je poslati poruku da možemo opstati samo ako smo zajedno, u ljubavi jedni prema drugima i treba da se okrenemo porodici - rekao je Jugović.

Potpredsjednik Skupštine Boračke organizacije opštine Pale Radosav Živković rekao je da su danas odali pomen za 17 poginulih boraca iz Ljubogošte u okviru manifestacije "Sjećanje na juni 1992. godine".

- Većina njih je poginula 1992. godine na Žepi, dok su bili u četi Ljubogošta, a neki su poginuli nakon toga - rekao je Živković.

On je podsjetio da su prošle godine na isti dan osveštali spomenik za borce koji su poginuli u Odbramben-otadžbinskom ratu iz Ljubogošte, te da organizuju pomene poginulim borcima na svim spomen-obilježjima.

Živković je ukazao da se kulturi sjećanja mora posvetiti više pažnje.

Branka Vuković, koja je 4. juna 1992. godine izgubila muža Momčila, a 8. juna iste godine i brata Petra Pandurevića, kaže da su se danas okupili kako bi odali počast poginulim borcima i da im se zahvale što danas žive u miru.

Vijence su položili porodice poginulih boraca, predstavnici grada Istočno Sarajevo, opštine Pale, opštinske Boračke organizacije, SUBNOR-a, te Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO) Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
Danas odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu Danas odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu
U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    12h 48m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    14h 3m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    19h 54m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    18h 21m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    20h 13m
    0