Служена Васкршња литургија у Храму Преображења Господњег у Загребу

16.04.2023. 13:11
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Православни вјерници окупили су се данас у Храму Преображења Господњег у Загребу на васкршњој литургији коју је служио Његово преосвештенство епископ марчански Сава, викар Његове светости патријарха српског Порфирија.

Честитавши вјерницима Васкрс традиционалним поздравом вјечне радости "Христос васкрсе", епископ марчански Сава прочитао је посланицу патријарха Српске православне цркве Порфирија, која се традиционално чита на васкршњој литругији.

Литургија је служена у храму на загребачком Цвјетном тргу који је у обнови након оштећења у земљотресима 2020. године, а очекује се да ће грађевински радови бити готови у мају.

Радови на конструкцијском учвршћивању храма приведени су крају, а сада се обнавља фасада. Након тога услиједиће постављање рестауриране куполе која је скинута с торња храма.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Сутра Велики петак Сутра Велики петак
Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 14m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 58m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 43m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 42m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 48m
    0