Služena Vaskršnja liturgija u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu

16.04.2023. 13:11
0
IZVOR: glassrpske.com

Pravoslavni vjernici okupili su se danas u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu na vaskršnjoj liturgiji koju je služio Njegovo preosveštenstvo episkop marčanski Sava, vikar Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija.

Čestitavši vjernicima Vaskrs tradicionalnim pozdravom vječne radosti "Hristos vaskrse", episkop marčanski Sava pročitao je poslanicu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, koja se tradicionalno čita na vaskršnjoj litrugiji.

Liturgija je služena u hramu na zagrebačkom Cvjetnom trgu koji je u obnovi nakon oštećenja u zemljotresima 2020. godine, a očekuje se da će građevinski radovi biti gotovi u maju.

Radovi na konstrukcijskom učvršćivanju hrama privedeni su kraju, a sada se obnavlja fasada. Nakon toga uslijediće postavljanje restaurirane kupole koja je skinuta s tornja hrama.

Komentari 0
Povezane vijesti
U kontejneru pronađeno novorođenče U kontejneru pronađeno novorođenče
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 12m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 54m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 27m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 1m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    22h 46m
    3