Смањена казна осуђеном за обљубу три дјевојчице

13.11.2023. 13:30
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Д.Б. (24) из Лакташа осуђен је у Врховном суду Републике Српске правоснажно на 13 година затвора због обљубе три дјевојчице и због задовољења полних страсти пред дјететом.

Овом одлуком преиначена му је и за двије године умањена раније изречена казна бањалучког Окружног суда који му је изрекао 15 година затвора у септембру лани.

- Вијеће је дјелимично уважило жалбу одбране оптуженог, па је преиначена одлука о казни. Осим тога, у изречену казну урачунато је и вријеме које је провео у притвору - рекла је секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић.

Д.Б. је до сада у бањалучком Окружном суду осуђиван три пута и првом пресудом из јула 2020. године био је осуђен на 19 година затвора због сексуалног злостављања четири дјевојчице.

Ту пресуду је укинуо Врховни суд Републике Српске на основу жалбе одбране и случај вратио на ново одлучивање након којег је осуђен на 17 година затвора, а тада је осуђен за обљубу три дјевојчице.

Та пресуда је такође укинута, те је предмет враћен на ново суђење након чега је осуђен на 15 година затвора због обљубе три дјевојчице и због задовољења полних страсти пред дјететом. Том пресудом судско вијеће га је осудило за блажи облик кривичних дјела "обљуба дјетета млађег од 15 година".

Судски процес био је затворен за јавност као и изрицање пресуде ради заштите жртава. 

Како сазнаје "Глас Српске", Д.Б. је осуђен  за обљубу дјевојчица рођених 2005, 2007. и 2008. године са чијом мајком је био у емотивној вези. Раније је био осуђен и за обљубу најмлађе сестре поменутих дјевојчица, рођене 2013. године, али је Тужилаштво након укидања прве пресуде у поновљеном поступку одустало од кривичног гоњења за ту обљубу. Разлог је био што она истражиоцима и психолозима није могла дати информације о кривичном дјелу.

Према оптужници, Д.Б. је сексуално злостављао дјевојчице од марта 2019. године до фебруара 2020. године у кући у једном селу код Лакташа у којој су живјеле са мајком, као и у својој породичној кући. У оптужници се, између осталог, наводи да је био у емотивној вези са њиховом мајком и наводно јој помагао у пољопривредним радовима те је свакодневно боравио у њиховој кући у вријеме док је био одсутан отац малољетне дјеце.

Како је наведено Д.Б. је у више наврата појединачно с дјевојчицама лијегао у кревет покривао се деком, а затим скидао одјећу са себе и њих. Дјевојчице је дирао по интимним дијеловима тијела и тако скривен имао и односе с њима. То је знао радити и док је њихова мајка била у сусједној просторији. У оптужници се наводи да је имао полне односе са њиховом мајком док су дјевојчице биле присутне у просторији те је зато и осуђен за задовољавање полних страсти пред другима.

Пише: Небојша Томашевић

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Alas 13.11.2023. 15:16
    Dabogda vama sudije spavao sa djecom ovaj pedofil, kada mu ovako smanjujete kaznu, uskoro ćete mu dotjerati do 5 godina kazne. Sram vas bilo!
Повезане вијести
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    5h 23m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    4h 18m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    21h 40m
    27
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    8h 40m
    0
  • Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе
    23h 26m
    1