Смирила се ситуација у сјеверном дијелу Косовске Митровице

13.06.2023. 21:42
0
ИЗВОР: srna.rs

Ситуација у сјеверном дијелу Косовске Митровице вечерас се смирила, Срби који су након хапшења тренера кик-бокс клуба Милуна Миленковића почели протесте, разишли су се, а повукла се специјална јединица полиције самопроглашеног Косова са борним аутима и возилима за разбијање демонстрација, јавио је дописник Срне.

На раскрсници у Бошњачкој махали остала је само једна патрола тзв. косовске полиције, као и на главном мосту на ријеци Ибар који одваја сјеверни српски од јужног албанског дијела Косовске Митровице.

Срби у сјеверном дијелу Косовске Митровице су узнемирени, присутан је страх, што је видљиво и по томе што су сви пословни објекти затворени.

За сутра су најављена два одвојена протеста - један позив упутили су из Српске листе, а други позив упутила је група невладиних организација и опозиционих лидера који су затражили да се умјесто окупљања у близини главног моста и Звечану, Срби окупе испред сједишта Српске листе у Косовској Митровици.

Милун Миленковић, тренер кик-бокс клуба из Косовске Митровице, ухапшен је данас у сјеверном дијелу града, речено је Срни у полицији самопроглашеног Косова.

Ухапшеном Србину полиција привремених приштинских институција на терет ставља да је учествовао у "нападу" на припаднике полиције и Кфора у Звечану 29. маја.

Миленковић је одмах по хапшењу спроведен у полицијску станицу у јужни дио града.

Након што је он ухапшен, у сјеверном дијелу града огласиле су се сирене, а убрзо потом окупио се велики број грађана како би изразили незадовољством овим поступком полиције.

Коментари 0
Повезане вијести
Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта" Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта"
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    22h 6m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    21h 37m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    17h 53m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    13h 48m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    22h 0m
    0