Снијег и лед оковали Истанбул и Атину: Хиљаде људи остало преко ноћи на ауто-путевима

25.01.2022. 21:00
0
ИЗВОР: ТАНЈУГ

Спасилачке екипе у Истанбулу и у Атини копале су цијели дан снијег и лед како би рашчистиле блокиране саобраћајнице и спасиле људе који су се преко ноћи остали заробљени у својим аутомобилима након сњежних олуја и продора леденог ваздушног фронта.

Ауто-путеви и улице у Истанбулу од јуче су били блокирани након што је олуја стигла у овај град са 16 милиона становника који се простире и на европском и на азијском континенту.

У неким областима пало је више од 80 центиметара снијега, а бројни возачи који нису могли да покрену своја возила остали су заглављени преко ноћи у својим аутомобилима, или су их остављали и пјешке покушавали да стигну до својих кућа, жељезнице или метроа, преноси АП.

Слика

Сњежна олуја у Грчкој/Фото: Reuters

Данас током послијеподнева сви ауто-путеви и главне саобраћајнице поново су отворени и проходни, потврдио је министар саобраћаја и инфраструктуре Адил Караисмаилоглу на свом "Твитер" налогу, док је гувернер Истанбула Али Јерликаја рекао да су ограничења за возила која путују у Истанбул укинута.

Власти су данас такође успјеле да очисте писту на аеродрому у Истанбулу и омогуће органичени ваздушни саобраћај.

У Атини спасилачке екипе извукле су око 300 возача заробљених на ауто-путу који повезује главни град са атинским међународним аеродромом.

Велики број возача оставио је своје аутомобиле и наставио пут пјешке, а многи су се упутили до најближе жељезничке станице, прескачући сњежне баријере да би стигли до перона након ноћи проведене у аутомобилу.

Војска је послата да преко ноћи достави храну и воду онима који су заробљени у својим возилима и да помогне да се што већи број аутомобила ослободи и покрене.

Извор: Твитер/5 News Australia

Грчки званичници су саопштили да ће сваки возач који је био заробљен у аутомобилу добити одштету од 2.000 евра што је прихватила Управа за јавне путеве.

Јаке сњежне падавине данас су углавном престале, али су многе улице у Атини остале блокиране обореним дрвећем, док је неколико квартова на сјеверу града остало без струје.

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 58m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    18h 41m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    13h 33m
    5
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    22h 26m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    20h 27m
    0