Снимање прве "Поворке сјећања" у Кравици 23. јануара

19.01.2022. 13:53
0
ИЗВОР: СРНА

У Кравици ће 23. јануара у оквиру снимања историјско-биографског филма "Свједок" режисера Дениса Бојића, у продукцији РТРС-а и Републичког центра за истраживање рата и ратних злочина и тражење несталих лица, бити организована прва од пет "Поворки сјећања" којима ће се одати почаст жртвама одбрамбено-отаџбинског рата.

- Тематика филма је учешће доктора Зорана Станковића у обдукцији 7.500 српских жртава и размјерама страдања српског народа током ратних дешавања. Биће то прича о ексхумацијама из масовних гробница у Мркоњић Граду, Кравици, Зворнику, Броду и Шековићима - саопштено је из РТРС-а.

У саопштењу се наводи да је ово прилика да се подијели туга и емоција те искаже дубоко поштовање према жртвама Подриња и доктору Зорану Станковићу.

- Доктор Станковић је човјек који је из крви и блата овдашњих масовних гробница вадио кости наших најмилијих и омогућавао породицама да их достојно сахране - додаје се из РТРС-а.

Саобраћај на дионици магистралног пута Коњевић поље-Братунац, у мјесту Кравице, биће обустављен 23. јануара од 10.00 до 12.30 и у том периоду биће преусмјерен алтернативним путним правцем Дрињача-Братунац, наведено је у саопштењу.

Из РТРС-а су навели да је, у договору са свим општинама и учесницима, усаглашен и план снимања осталих "Поворки сјећања".

Поворка сјећања у Мркоњић Граду биће снимана 6. фебруара, у Броду 13. фебруара, Шековићима 20. фебруара, а Зворнику 27. фебруара, наведено је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан документарни филм поводом 30 година Источног Новог Сарајева Приказан документарни филм поводом 30 година Источног Новог Сарајева
"Поворка сјећања" данас у Београду "Поворка сјећања" данас у Београду
“Значка части” филм о историјскон настајању МУП-а Српске “Значка части” филм о историјскон настајању МУП-а Српске
Најчитаније
 • Сокочани ухашени због тешке крађе
  18h 30m
  2
 • Упозорење на невријеме - апел пољопривредницима
  13h 59m
  0
 • СИПА: Ухапшена једна особа због превара у служби
  17h 1m
  1
 • Дојаве о бомбама широм Сарајева
  18h 42m
  0
 • Тридесет година од како су Вукашиновиће убиле комшије
  14h 4m
  2