Снимање прве "Поворке сјећања" у Кравици 23. јануара

19.01.2022. 13:53
0
ИЗВОР: СРНА

У Кравици ће 23. јануара у оквиру снимања историјско-биографског филма "Свједок" режисера Дениса Бојића, у продукцији РТРС-а и Републичког центра за истраживање рата и ратних злочина и тражење несталих лица, бити организована прва од пет "Поворки сјећања" којима ће се одати почаст жртвама одбрамбено-отаџбинског рата.

- Тематика филма је учешће доктора Зорана Станковића у обдукцији 7.500 српских жртава и размјерама страдања српског народа током ратних дешавања. Биће то прича о ексхумацијама из масовних гробница у Мркоњић Граду, Кравици, Зворнику, Броду и Шековићима - саопштено је из РТРС-а.

У саопштењу се наводи да је ово прилика да се подијели туга и емоција те искаже дубоко поштовање према жртвама Подриња и доктору Зорану Станковићу.

- Доктор Станковић је човјек који је из крви и блата овдашњих масовних гробница вадио кости наших најмилијих и омогућавао породицама да их достојно сахране - додаје се из РТРС-а.

Саобраћај на дионици магистралног пута Коњевић поље-Братунац, у мјесту Кравице, биће обустављен 23. јануара од 10.00 до 12.30 и у том периоду биће преусмјерен алтернативним путним правцем Дрињача-Братунац, наведено је у саопштењу.

Из РТРС-а су навели да је, у договору са свим општинама и учесницима, усаглашен и план снимања осталих "Поворки сјећања".

Поворка сјећања у Мркоњић Граду биће снимана 6. фебруара, у Броду 13. фебруара, Шековићима 20. фебруара, а Зворнику 27. фебруара, наведено је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Пројекција документарног филма „Гаравице“ 3. децембра у Палама Пројекција документарног филма „Гаравице“ 3. децембра у Палама
На Палама приказан филм о првој експедицији из Српске на врх Матерхорн На Палама приказан филм о првој експедицији из Српске на врх Матерхорн
Драгана Витковић и Јана Ђерић у документарном филму „Доста“ (ВИДЕО/ФОТО) Драгана Витковић и Јана Ђерић у документарном филму „Доста“ (ВИДЕО/ФОТО)
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    8h 55m
    0
  • Крађа у Палама
    7h 13m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    21h 32m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    3h 40m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    6h 28m
    0