Сњежани Башевић из Сокоца недостаје 30.000 КМ за трансплантацију бубрега

18.08.2019. 11:45
0
ИЗВОР: СРНА

Сњежани Башевић са Сокоца потребно је још 30.000 КМ за трансплантацију бубрега у једном од дијализних центара западне Европе, посредством програма "Отворене мреже" БиХ.
Башевићева има урођену обострану полицистозу бубрега, наслијеђену од мајке и већ двије и по године иде на дијализу у Дијализни центар и Касиндолу. 

Она је рекла Срни да су јој, захваљујући средствима прикупљеним у ранијим хуманитарним акцијама, обављени оперативни захвати неопходни за трансплантацију бубрега. 

-Урађена ми је операција на срцу, извађене штитна и параштитна жлијезда и обављено више стоматолошких захвата, за шта је утрошен дио прикупљеног новца - рекла је Башевићева. 

Башевићева нема ближих сродника који би могли бити потенцијални донори, па је принуђена на кадаверичну трансплантацију преко "Отворене мреже" БиХ. 

Она је истакла да је у првом циклусу уплатила дио новца и да је на списку пацијената који чекају позив за трансплантацију преко "Отворене мреже" БиХ. 

Према њеним ријечима, у првој хуманитарној акцији прије двије године обезбијеђено је 60.000 КМ и сада јој за наставак лијечења недостаје 30.000 КМ. 

Башевићева је замолила људе добре воље да јој помогну да прикупи тај дио новца позивом на "М:тел" хуманитарни број 1416 до краја августа. 

-Једним позивом дарује се 1 КМ да бих отишла на операцију која живот значи -рекла је Башевићева. 

Новчана помоћ за лијечење Сњежане Башевић може се уплатити и на жиро рачун отворен у НЛБ банци на број 562–012-81117364-57. 

Сњежана Башевић је хуманиста и оснивач соколачког Удружења за помоћ лицима са посебним потребама "Подршка", које је више од 10 година окупљало готово 80 чланова из породица којима је стручна и материјална помоћ била неопходна. 

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 27m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    17h 0m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    16h 41m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    21h 52m
    0
  • У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
    23h 36m
    13