Snježani Bašević iz Sokoca nedostaje 30.000 KM za transplantaciju bubrega

18.08.2019. 11:45
0
IZVOR: SRNA

Snježani Bašević sa Sokoca potrebno je još 30.000 KM za transplantaciju bubrega u jednom od dijaliznih centara zapadne Evrope, posredstvom programa "Otvorene mreže" BiH.
Baševićeva ima urođenu obostranu policistozu bubrega, naslijeđenu od majke i već dvije i po godine ide na dijalizu u Dijalizni centar i Kasindolu. 

Ona je rekla Srni da su joj, zahvaljujući sredstvima prikupljenim u ranijim humanitarnim akcijama, obavljeni operativni zahvati neophodni za transplantaciju bubrega. 

-Urađena mi je operacija na srcu, izvađene štitna i paraštitna žlijezda i obavljeno više stomatoloških zahvata, za šta je utrošen dio prikupljenog novca - rekla je Baševićeva. 

Baševićeva nema bližih srodnika koji bi mogli biti potencijalni donori, pa je prinuđena na kadaveričnu transplantaciju preko "Otvorene mreže" BiH. 

Ona je istakla da je u prvom ciklusu uplatila dio novca i da je na spisku pacijenata koji čekaju poziv za transplantaciju preko "Otvorene mreže" BiH. 

Prema njenim riječima, u prvoj humanitarnoj akciji prije dvije godine obezbijeđeno je 60.000 KM i sada joj za nastavak liječenja nedostaje 30.000 KM. 

Baševićeva je zamolila ljude dobre volje da joj pomognu da prikupi taj dio novca pozivom na "M:tel" humanitarni broj 1416 do kraja avgusta. 

-Jednim pozivom daruje se 1 KM da bih otišla na operaciju koja život znači -rekla je Baševićeva. 

Novčana pomoć za liječenje Snježane Bašević može se uplatiti i na žiro račun otvoren u NLB banci na broj 562–012-81117364-57. 

Snježana Bašević je humanista i osnivač sokolačkog Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama "Podrška", koje je više od 10 godina okupljalo gotovo 80 članova iz porodica kojima je stručna i materijalna pomoć bila neophodna. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    16h 54m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    15h 38m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    10h 23m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    7h 22m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    7h 28m
    0