Сњежне падавине проузроковале колапс у саобраћају широм Србије

12.12.2021. 22:08
0
ИЗВОР: Катера

На подручју општине Ивањица данас је проглашена ванредна ситуација због обилних сњежних падавина које су причиниле велику штету, отежало одвијање саобраћаја и угрозиле животе становника у ивањичким селима и околини, пишу медији у Србији.

Најтеже је у планинском дијелу Јавору, Голији и Мучњу, гдје нема струје више од 24 часа, односно од када су почеле обилне сњежне падавине, пишу "Вечерње новости".

Струје једино има у Ивањици, а све екипе су даноноћно на терену, гдје отклањају кварове иако им највеће проблеме представља мокар и тежак снијег.

Много проводника је откинуто и стубови су сломљени. У планинском дијелу снијег је виши од пола метра, а током данашњег дана пало је више од 30 центиметара новог снијега, преноси Радио-телевизија Србије (РТС).

Након дужег времена, данас су струју добила села на територији општине Лучани попут Марковице, Негришори, Ртара и Дучаловића.

Сњежне падавине изненадиле су данас и становнике главног града Србије, као и других градова широм земље, те у појединим дијеловима Србије начиниле велике материјалне штете.

Аеродром "Никола Тесла" је отворен за авио-саобраћај, али кажу да снијег који непрекидно пада у Београду знатно отежава функционисање самог аеродрома и писте коју радници током читавог дана чисте.

Слика

Фото: novosti.rs

Током дана у Београду је био колапс у саобраћају, а причињена је већа материјална штета на неколико возила на која је пало дрвеће из оближњих паркова.

Замјеник градоначелника Горан Весић изјавио је данас новинарима да је због сњежних падавина и саобраћајног колапса у граду било скраћено или преусмјерено 45 градских линија јавног превоза, као и 20 приградских и локалних линија.

Саобраћај је у току вечерњих часова требао бити нормализован.

На ауто-путу Чифлик - Станичење, код мјеста Осмаково, дошло је до обрушавања нестабилне косине и пада земље и камења на лијеву саобраћајну траку, што је потврђено из ЈП "Путева Србије".

На Ибарској магистрали дошло је до мањег саобраћајног удеса, када се попријечио зглобни аутобус у Мељаку, па је неколико шлепера остало блокирано иза у колони, пренио је РТС.

На Дивчибарама и у ваљевским селима данас су били сњежни наноси висине до једног метра, а подручје Дивчибара и у правцу Крчмара оставили су неколико села без струје током дана.

Слика

Фото: М.Анђела/novosti.rs

Сњежни наноси и јаки удари вјетра отежавали су рад дежурних екипа на терену, пренио је портал РТС.

Снијег је зауставио и бројне шлепере на путу ка Златибору, а према писању "Вечерњих новости", возачи камиона нису имали потребну зимску опрему.

Саобраћајни колапс због сњежних падавина погодио је и Нови Сад, те је саобраћај за теретна возила данас био обустављен на превоју на Иришком венцу, путу између Петроварадина и Ирига и раскрснице за Врдник.

 
Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 8m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 13m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 22m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 1m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    15h 29m
    0