Snježne padavine prouzrokovale kolaps u saobraćaju širom Srbije

12.12.2021. 22:08
0
IZVOR: Katera

Na području opštine Ivanjica danas je proglašena vanredna situacija zbog obilnih snježnih padavina koje su pričinile veliku štetu, otežalo odvijanje saobraćaja i ugrozile živote stanovnika u ivanjičkim selima i okolini, pišu mediji u Srbiji.

Najteže je u planinskom dijelu Javoru, Goliji i Mučnju, gdje nema struje više od 24 časa, odnosno od kada su počele obilne snježne padavine, pišu "Večernje novosti".

Struje jedino ima u Ivanjici, a sve ekipe su danonoćno na terenu, gdje otklanjaju kvarove iako im najveće probleme predstavlja mokar i težak snijeg.

Mnogo provodnika je otkinuto i stubovi su slomljeni. U planinskom dijelu snijeg je viši od pola metra, a tokom današnjeg dana palo je više od 30 centimetara novog snijega, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Nakon dužeg vremena, danas su struju dobila sela na teritoriji opštine Lučani poput Markovice, Negrišori, Rtara i Dučalovića.

Snježne padavine iznenadile su danas i stanovnike glavnog grada Srbije, kao i drugih gradova širom zemlje, te u pojedinim dijelovima Srbije načinile velike materijalne štete.

Aerodrom "Nikola Tesla" je otvoren za avio-saobraćaj, ali kažu da snijeg koji neprekidno pada u Beogradu znatno otežava funkcionisanje samog aerodroma i piste koju radnici tokom čitavog dana čiste.

Slika

Foto: novosti.rs

Tokom dana u Beogradu je bio kolaps u saobraćaju, a pričinjena je veća materijalna šteta na nekoliko vozila na koja je palo drveće iz obližnjih parkova.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas novinarima da je zbog snježnih padavina i saobraćajnog kolapsa u gradu bilo skraćeno ili preusmjereno 45 gradskih linija javnog prevoza, kao i 20 prigradskih i lokalnih linija.

Saobraćaj je u toku večernjih časova trebao biti normalizovan.

Na auto-putu Čiflik - Staničenje, kod mjesta Osmakovo, došlo je do obrušavanja nestabilne kosine i pada zemlje i kamenja na lijevu saobraćajnu traku, što je potvrđeno iz JP "Puteva Srbije".

Na Ibarskoj magistrali došlo je do manjeg saobraćajnog udesa, kada se popriječio zglobni autobus u Meljaku, pa je nekoliko šlepera ostalo blokirano iza u koloni, prenio je RTS.

Na Divčibarama i u valjevskim selima danas su bili snježni nanosi visine do jednog metra, a područje Divčibara i u pravcu Krčmara ostavili su nekoliko sela bez struje tokom dana.

Slika

Foto: M.Anđela/novosti.rs

Snježni nanosi i jaki udari vjetra otežavali su rad dežurnih ekipa na terenu, prenio je portal RTS.

Snijeg je zaustavio i brojne šlepere na putu ka Zlatiboru, a prema pisanju "Večernjih novosti", vozači kamiona nisu imali potrebnu zimsku opremu.

Saobraćajni kolaps zbog snježnih padavina pogodio je i Novi Sad, te je saobraćaj za teretna vozila danas bio obustavljen na prevoju na Iriškom vencu, putu između Petrovaradina i Iriga i raskrsnice za Vrdnik.

 
Komentari 0
Povezane vijesti
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Za malom Dankom se i dalje traga Za malom Dankom se i dalje traga
Najčitanije
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    11h 56m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    7h 22m
    0
  • Posni roštilj od krompira
    7h 32m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    7h 37m
    0
  • Srpska legalizuje isplatu plate u koverti
    6h 16m
    0