Социјално-угроженим у Палама биће уручено 70 пакета помоћи са хигијенским средствима

26.08.2020. 14:48
0
ИЗВОР: Катера

Најрањивије породице и дјеца на подручју општине Пале добиће хигијенске пакете и дезинфекциона средства, која су од виталног значаја за превенцију корона вируса и очување здравља, које је припремио УНИЦЕФ у БиХ уз подршку Агенције за међународни развој (УСАИД).

Укупно 70 пакета уручено је Центру за социјални рад општине Пале, гдје је директор Срђан Баралић рекао за Катеру да је ово само једна у низу од активности које ова установа врши од почетка пандемије вируса.

- Већ доста дуго радимо са УНИЦЕФ-ом и са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске од почетка пандемије вируса корона кроз активности попут допремања хуманитарне помоћи у храни, па и сада у хемијским средствима за социјално-угрожене категорије у Палама – каже Баралић.

Баралић истиче да је Центар за социјални рад припремио списак породица које ће добити ове пакете помоћи, с тим да ће накнадно одредити да ли ће пакете подијелити на терену или ће породице долазити да их преузму.

- С обзиром на то да је још увијек у току први талас пандемије вируса корона, не знамо у којем правцу ће ићи све ово, али се може рећи да је ово нека припрема за јесењи и зимски период, тако да ће чланови домаћинстава којима подијелимо ове пакете имати довољно за елементарну дезинфекцију током пандемије – каже Баралић.

Он је нагласио да Центар за социјални рад Пале има различите категорије према којима ће уручити ову помоћ, те додао да се ту ради о самачким и вишечланим породицама.

Слика

Донација од 70 пакета је само мали дио укупне донације УНИЦЕФ-а и УСАИД-а која садржи укупно 6.180 хигијенских пакета и 5.000 литара дезинфекцијских средстава и сапуна за руке најугроженијој дјеци и породицама, укључујући дјецу са инвалидитетом, дјецу која живе у сиромаштву, ромским заједницама и мигрантским центрима широм БиХ.

Ова помоћ је вриједности 137.000 КМ и дио је пројекта Превенција и одговор на COVID-19 у Босни и Херцеговини.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 7m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    8h 5m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    16h 31m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    14h 46m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    16h 25m
    0