Socijalno-ugroženim u Palama biće uručeno 70 paketa pomoći sa higijenskim sredstvima

26.08.2020. 14:48
0
IZVOR: Katera

Najranjivije porodice i djeca na području opštine Pale dobiće higijenske pakete i dezinfekciona sredstva, koja su od vitalnog značaja za prevenciju korona virusa i očuvanje zdravlja, koje je pripremio UNICEF u BiH uz podršku Agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ukupno 70 paketa uručeno je Centru za socijalni rad opštine Pale, gdje je direktor Srđan Baralić rekao za Kateru da je ovo samo jedna u nizu od aktivnosti koje ova ustanova vrši od početka pandemije virusa.

- Već dosta dugo radimo sa UNICEF-om i sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske od početka pandemije virusa korona kroz aktivnosti poput dopremanja humanitarne pomoći u hrani, pa i sada u hemijskim sredstvima za socijalno-ugrožene kategorije u Palama – kaže Baralić.

Baralić ističe da je Centar za socijalni rad pripremio spisak porodica koje će dobiti ove pakete pomoći, s tim da će naknadno odrediti da li će pakete podijeliti na terenu ili će porodice dolaziti da ih preuzmu.

- S obzirom na to da je još uvijek u toku prvi talas pandemije virusa korona, ne znamo u kojem pravcu će ići sve ovo, ali se može reći da je ovo neka priprema za jesenji i zimski period, tako da će članovi domaćinstava kojima podijelimo ove pakete imati dovoljno za elementarnu dezinfekciju tokom pandemije – kaže Baralić.

On je naglasio da Centar za socijalni rad Pale ima različite kategorije prema kojima će uručiti ovu pomoć, te dodao da se tu radi o samačkim i višečlanim porodicama.

Slika

Donacija od 70 paketa je samo mali dio ukupne donacije UNICEF-a i USAID-a koja sadrži ukupno 6.180 higijenskih paketa i 5.000 litara dezinfekcijskih sredstava i sapuna za ruke najugroženijoj djeci i porodicama, uključujući djecu sa invaliditetom, djecu koja žive u siromaštvu, romskim zajednicama i migrantskim centrima širom BiH.

Ova pomoć je vrijednosti 137.000 KM i dio je projekta Prevencija i odgovor na COVID-19 u Bosni i Hercegovini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    8h 33m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    22h 15m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 43m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 35m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 34m
    0