Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила

27.09.2024. 15:03
0
ИЗВОР: katera.news

Полицијски службеници Полицијске станице Соколац лишили су слободе лица иницијала А.Т. и С.К. из Сокоца због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „Угрожавање сигурности“.

На основу наредебе Основног суда у Сокоцу извршени су претреси кућа, помоћних објеката и возила која користе наведена лица и том приликом је код  С.К. пронађено и одузето ватрено оружје-пушка, оквир, два војничка ножа, тромблонски наставак и 24 метка различитог калибра.

Лица се сумњиче да су намјеравала оштетити и подметнути пожар на возилима у власништву полицијских службеника и тиме угрозити њихову сигурност.

У току је криминалистичка обрада лица која су лишена слободе, као и предузимање свих неопходних мјера и радњи под надзором тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево у циљу документовања предмета.

Наведеном тужилаштву ће против А.Т. и С.К. бити достављен Извјештај о почињеном кривичном дјелу „Угрожање сигурности“, док ће против С.К. бити достављен и Извјештај о почињеном кривичном дјелу „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
Крађа у Источној Илиџи, отуђени ручни сатови и златни ланац Крађа у Источној Илиџи, отуђени ручни сатови и златни ланац
Обиљеженe 22 годинe од смрти Жељка Марковића Обиљеженe 22 годинe од смрти Жељка Марковића
Најчитаније
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    20h 36m
    2
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    8h 11m
    0
  • Домаћи посни брускети
    8h 44m
    0
  • Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
    4h 2m
    2
  • Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
    6h 10m
    0