Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila

27.09.2024. 15:03
0
IZVOR: katera.news

Policijski službenici Policijske stanice Sokolac lišili su slobode lica inicijala A.T. i S.K. iz Sokoca zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Na osnovu naredebe Osnovnog suda u Sokocu izvršeni su pretresi kuća, pomoćnih objekata i vozila koja koriste navedena lica i tom prilikom je kod  S.K. pronađeno i oduzeto vatreno oružje-puška, okvir, dva vojnička noža, tromblonski nastavak i 24 metka različitog kalibra.

Lica se sumnjiče da su namjeravala oštetiti i podmetnuti požar na vozilima u vlasništvu policijskih službenika i time ugroziti njihovu sigurnost.

U toku je kriminalistička obrada lica koja su lišena slobode, kao i preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u cilju dokumentovanja predmeta.

Navedenom tužilaštvu će protiv A.T. i S.K. biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ugrožanje sigurnosti“, dok će protiv S.K. biti dostavljen i Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića
Najčitanije
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    20h 34m
    2
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    8h 9m
    0
  • Domaći posni brusketi
    8h 42m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    4h 0m
    2
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    6h 8m
    0