Сокочанин Перо Мијатовић први у категорији М60 на Новској скалинади

25.05.2021. 13:22
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

У Херцег Новом је, 23. маја, одржана традиционална атлетска манифестација – VII Новска скалинада, која је окупила 115 атлетичара са простора бивше Југославије.

Организатори такмичења били су Триатлон клуб Херцег Нови, Град Херцег Нови и Туристичка организација овог града. Промотер ове, по много чему јединствене трке, био је познати црногорски кошаркаш Владо Шћепановић.

Од Градске луке Шквер, до тврђаве Шпањола, на стази дугој 1280 метара, са 646 степеника (скалина), која води кроз Стари град, поред тврђаве Форте Маре, Сат куле и Канли куле, учесници трке имали су прави испит издржљивости, тест који су успјешно „положили“ само кондиционо спремни такмичари, они што су прошли озбиљне припреме.

На овој атлетској смотри Соколац и Романију представљао је Перо Мијатовић, који је у конкуренцији свих такмичара заузео 64. мјесто. Мијатовић је у „својој“ категорији – М60 освојио прво мјесто, што је изузетан успјех соколачког атлетског ветерана. Било је ово његово треће учешће на поменутој атлетској приредби. Два пута је био побједник, а једном заузео друго мјесто.

Одлазак Перу Мијатовићу на Новску скалинаду омогућили су општина Соколац и начелник општине Милован Бјелица.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 19m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11h 25m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 52m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 34m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 44m
    0