Sokočanin Pero Mijatović prvi u kategoriji M60 na Novskoj skalinadi

25.05.2021. 13:22
0
IZVOR: opstinasokolac.net

U Herceg Novom je, 23. maja, održana tradicionalna atletska manifestacija – VII Novska skalinada, koja je okupila 115 atletičara sa prostora bivše Jugoslavije.

Organizatori takmičenja bili su Triatlon klub Herceg Novi, Grad Herceg Novi i Turistička organizacija ovog grada. Promoter ove, po mnogo čemu jedinstvene trke, bio je poznati crnogorski košarkaš Vlado Šćepanović.

Od Gradske luke Škver, do tvrđave Španjola, na stazi dugoj 1280 metara, sa 646 stepenika (skalina), koja vodi kroz Stari grad, pored tvrđave Forte Mare, Sat kule i Kanli kule, učesnici trke imali su pravi ispit izdržljivosti, test koji su uspješno „položili“ samo kondiciono spremni takmičari, oni što su prošli ozbiljne pripreme.

Na ovoj atletskoj smotri Sokolac i Romaniju predstavljao je Pero Mijatović, koji je u konkurenciji svih takmičara zauzeo 64. mjesto. Mijatović je u „svojoj“ kategoriji – M60 osvojio prvo mjesto, što je izuzetan uspjeh sokolačkog atletskog veterana. Bilo je ovo njegovo treće učešće na pomenutoj atletskoj priredbi. Dva puta je bio pobjednik, a jednom zauzeo drugo mjesto.

Odlazak Peru Mijatoviću na Novsku skalinadu omogućili su opština Sokolac i načelnik opštine Milovan Bjelica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    6h 9m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    17h 42m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    17h 23m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    22h 34m
    0
  • Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
    21h 48m
    0