Соколац: Обиљежавање Дана несталих и погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату

14.09.2020. 09:00
0
ИЗВОР: Srna

На Војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу данас ће бити обиљежен Дан несталих и погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.

Вијенци ће бити положени у 10.15 часова на Централни крст на Војничком спомен-гробљу, а у 11.00 часова ће у Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији бити служен парастос за погинуле борце и цивиле, најављено је из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Пале.

Ова организација, која је организатор, очекује да се На војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик", гдје је сахрањено око хиљаду погинулих бораца са подручја Сарајевско-романијске регије, окупе представници града Источно Сарајево и општина које се налазе у његовом саставу.

На зидовима Манастира на Равној Романији умјесто иконописа исписана су имена више од 4.000 српских бораца погинулих у одбрани Сарајевско-романијске регије у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Црква Светог великомученика Георгија на Равној Романији освештана је 2002. године, а проглашена манастиром три године касније и у народу је позната као Соколица.

Коментари 0
Повезане вијести
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    11h 2m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    11h 46m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    15h 51m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    15h 55m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 22m
    0