Соколац: Активан пожар на Гирском брду у рејону села Баре

06.08.2024. 12:05
0
ИЗВОР: srna.rs

На Гирском брду, на подручју мјесне заједнице Баре, припадници Ватрогасног од‌јељења Соколац и тридесетак радника Шумског газдинства "Романија" и данас гасе шумски пожар на неприступачном терену, рекао је Срни командир овог од‌јељења Миле Шарац.

Радници Радне јединице Каљина при Шумском газдинству "Романија" јуче су у 11.30 часова јавили ватрогасцима да је избио пожар у рејону села Баре, али је ватра стављена под контролу тек увече због неприступачности терена.

Шарац је истакао да је ријеч о непредвидивом подземном пожару тако да се ватра активирала поново јутрос.

Он је рекао да се вода, у сарадњи са мјештанима и радницима шумарства, допрема у бачвама у близину пожаришта, а потом уз помоћ ватрогасних пумпи избацује ка линији пожара у шуми, што све скупа отежава гашење.

- Јуче смо гасили шумски пожар девет часова, али и данас нас очекује много рада да би ватру ставили под контролу на неприступачном терену - изјавио је Шарац.

Коментари 0
Повезане вијести
Сокочанину привремено одузето возило због кривотвореног броја шасије Сокочанину привремено одузето возило због кривотвореног броја шасије
Сокочанин ухапшен због сумње да је нанио тјелесне повреде лицу Сокочанин ухапшен због сумње да је нанио тјелесне повреде лицу
Двије особе страдале у пожару Двије особе страдале у пожару
Најчитаније
  • Пронађена Анастасија Кауриновић
    21h 38m
    1
  • Преминула новинарка Зорица Кусмук
    49m
    1
  • Угашена четири млада живота у БиХ
    3h 39m
    0
  • Преминуо проф. др Дарко Калајџић
    17h 56m
    0
  • Ускоро почиње зимско рачунање времена – спавање сат дуже
    15h 23m
    1