Sokolac: Aktivan požar na Girskom brdu u rejonu sela Bare

06.08.2024. 12:05
0
IZVOR: srna.rs

Na Girskom brdu, na području mjesne zajednice Bare, pripadnici Vatrogasnog od‌jeljenja Sokolac i tridesetak radnika Šumskog gazdinstva "Romanija" i danas gase šumski požar na nepristupačnom terenu, rekao je Srni komandir ovog od‌jeljenja Mile Šarac.

Radnici Radne jedinice Kaljina pri Šumskom gazdinstvu "Romanija" juče su u 11.30 časova javili vatrogascima da je izbio požar u rejonu sela Bare, ali je vatra stavljena pod kontrolu tek uveče zbog nepristupačnosti terena.

Šarac je istakao da je riječ o nepredvidivom podzemnom požaru tako da se vatra aktivirala ponovo jutros.

On je rekao da se voda, u saradnji sa mještanima i radnicima šumarstva, doprema u bačvama u blizinu požarišta, a potom uz pomoć vatrogasnih pumpi izbacuje ka liniji požara u šumi, što sve skupa otežava gašenje.

- Juče smo gasili šumski požar devet časova, ali i danas nas očekuje mnogo rada da bi vatru stavili pod kontrolu na nepristupačnom terenu - izjavio je Šarac.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokočaninu privremeno oduzeto vozilo zbog krivotvorenog broja šasije Sokočaninu privremeno oduzeto vozilo zbog krivotvorenog broja šasije
Sokočanin uhapšen zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede licu Sokočanin uhapšen zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede licu
Dvije osobe stradale u požaru Dvije osobe stradale u požaru
Najčitanije
  • Preminula novinarka Zorica Kusmuk
    2h 59m
    2
  • Pronađena Anastasija Kaurinović
    23h 48m
    1
  • Ugašena četiri mlada života u BiH
    5h 49m
    0
  • Preminuo prof. dr Darko Kalajdžić
    20h 6m
    0
  • Uskoro počinje zimsko računanje vremena – spavanje sat duže
    17h 33m
    1