Соколац: Активности на оснивању омладинске банке

19.06.2020. 17:36
0
ИЗВОР: СРНА

На Сокоцу је данас обављен интервју за чланство у одбору омладинске банке, у оквиру активности на оснивању ове банке која ће бити прилика за младе да реализују друштвено корисне пројекте и покрену мале бизнисе, уз грантове од 500 до 1.500 КМ.

Медиха Арнаут из "Мозаик програма-Омладинска банка" рекла је новинарима да се омладинска банка оснива у сарадњи са општином Соколац.

Она је навела да ће чланови одбора, након што прођу обуку и тренинг, бити носиоци активности омладинске банке, те упућени у процес менторисања од самог аплицирања до реализације пројекта.

Арнаутова је нагласила да се у оквиру омладинске банке удружују средства и даје прилика младим људима за покретање пројеката и микробизниса, те за покретање самосталног предузетништва или комерцијалног пољопривредног газдинства.

- За пројекте је могуће добити грант од 500 КМ до 1.500 КМ. Ријеч је о пројектима неформалних група младих од 18 до 35 година, од три до седам чланова, који пишу пројекте и реализују их на подручју општине Соколац - навела је Арнаут.

Сејдефа Башић из "Мозаика" нагласила је да "Мозаик" већ годину дана ради на оснивању омладинске банке на Сокоцу, те да очекује доста нових пројеката, бизнис идеја и нових малих предузећа, што би значило и останак младих људи у овој локалној заједници.

Она је подсјетила да ова фондација постоји већ 17 година и да је активна у области рада са младима у БиХ и региону, а омладинска банка је један од програма "Мозаика".

Према њенима ријечима, "Фондација Мозаик" је прије пар година покренула онлајн платформу Лонац.про намијењену младим људима у домену активизма, односно различитих пројеката и домену предузетништва, гдје је тренутно регистровано 33.000 младих из БиХ и региона.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    13h 24m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    11h 26m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    10h 19m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    10h 24m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    9h 27m
    1