Соколац: Ана Нешковић ученик генерације Средњошколског центра "Василије Острошки“

08.06.2020. 16:10
0
ИЗВОР: СРНА

Ана Нешковић са Сокоца, која се истакла по успјеху у наставним и ваннаставним активностима, изабрана је за ученика генерације у локалном Средњошколском центру "Василије Острошки", рекао је директор ове установе Мирослав Максимовић.

Максимовић је нагласио да ученици овог средњошколског центра сутра и прекосутра, 10. јуна, бране свој матурски рад - онлајн, путем група на "Вајберу", у јунском испитном року.

- Издавање диплома за ове ученике планирано је за понедјељак, 15. јун - најавио је Максимовић.

Он је истакао да у завршним разредима овог средњошколског центра има 83 ученика у школи на Сокоцу и 16 у Подручном одјељењу на Хан Пијеску.

Максимовић је нагласио да, према плану уписа у школску 2020/2021. годину, у овом средњошколском центру могу бити уписана укупно 144 ученика у шест одјељења.

Он је навео да је у школи на Сокоцу планирано по једно одјељење Гимназије – општег и информатичко-рачунарског смјера.

- У струци шумарство и обрада дрвета планиран је упис једног одјељења шумарских техничара, а у струци економија, право и трговина једно одјељење економски техничар у школи на Сокоцу -рекао је Максимовић.

Максимовић је навео да је у Подручном одјељењу Средњошколског центра "Василије Острошки" на Хан Пијеску за наредну школску годину планиран упис једног одјељења Гимназије, општег смјера, те у струци шумарство и обрада дрвета једно одјељење шумарских техничара.

Он је подсјетио да се у прве разреде ове школе ученици могу уписати у јунском року од 15. до 26. јуна и у јулском од 6. до 17.јула.

Ученик генерације Средњошколског центра "Василије Острошки" за школску 2019/2020. Ана Нешковић рекла је да је  чини срећном то што су професори препознали њен велики труд током школовања и што су је на крају наградили за успјешан рад.

Осим одличног успјеха током школовања, Ану је, како каже, највише привлачила математичка секција, те је донијела више награда са општинских и регионалних такмичења из тог предмета.

Ана је, судећи по наградама на општинским и регионалним такмичењима средњих школа, била међу најбољима и из руског и енглеског језика, а у слободно вријеме се бавила плесом и играла кошарку.

Нешковићева планира да упише Електротехнику у Новом Саду или Источном Сарајеву, јер своје даље школовање види у тој области, која доноси напредак заједници и њој као младом човјеку.

Коментари 0
Повезане вијести
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    20h 28m
    14
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    3h 23m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    7h 28m
    0
  • Преминула Вера Гргић
    2h 39m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    7h 32m
    2