Соколац: Без струје 27 трафостаница, монтери на терену отклањају кварове

07.02.2020. 10:28
0
ИЗВОР: Srna

На подручју општине Соколац тренутно је без напона 27 трафостаница, а екипе на терену покушавају да отклоне кварове на удаљеним подручјима гдје су локални путеви очишћени, рекао је Срни управник електродистрибутивне Радне јединице Соколац Блаженко Булајић.

Он је нагласио да су соколачким монтерима у помоћ пристигли и колеге из Источног Новог Сарајева и Трнова, те да су им на располагању опрема и возила ауто-парка "Електродистрибуције" са Пала у чијем саставу дјелује соколачка Радна јединица.

Булајић је навео да је тренутно без напона 10 трафостаница на далеководу Каљина, по пет на далеководима УНИС и Соколовићи, по три на далеководима Ауто-база и Жљебови, те једна трафостаница на далеководу Ново Село.

Према његовим ријечима, од мјештана рубних села очекују се информације о проходности прилазних путева, како би мјешовите екипе соколачке електродистрибуције и њихове колеге лакше долазиле до мјеста квара.

У ноћи између сриједе и четвртка, 5. и 6. фебруара, због јаких удара вјетра и снијега велики број потрошача на подручју општине Соколац остао је без струје, а јуче и данас екипе монтера постепено отклањају кварове на терену.



Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 31m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 4m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 41m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 10m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 8m
    0